Tarih: 01.01.0001 00:00 6891

Ramazan’da Meşk Başkadır

Küçükçekmece Belediyesi Ramazan etkinlikleri 2. Geleneksel Sanat Buluşmaları kapsamında düzenlediği “Meşk II.” Sergisini sanatseverlerin beğenisine sundu. Hat, tezhip, minyatür, seramik ve ebru çalışmalarından oluşan karma serginin a

Ramazan’da Meşk Başkadır
Küçükçekmece Belediyesi Ramazan ayında da sanata ve sanatçıya ev sahipliği yapıyor. Meşkten yola çıkarak birçok önemli üstadı bir araya getiren “Meşk II.” sergisi Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde açıldı. Açılışa Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Başkan Yardımcısı Levent Uslu’nun yanı sıra sergide çalışmaları yer alan sanatçılar katıldı. İlki geçen yıl yine Ramazan ayında açılan sergiye Küçükçekmeceli sanatseverler de ilgi gösterdi.
 
Bu Yolda Yürüyeceklere Kılavuz Olacak
Açılış öncesinde konuşan Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, “Küçükçekmeceliler başta olmak üzere sanatseverler çok şanslı. Çünkü burada birbirinden değerli ve güzel eserler bir araya geldi. Buradaki eserler mutlaka kentli yaşamın gelişmesine önemli katkı yapacaktır. Çünkü sanat ve kültür kentli yaşamın olmazsa olmazlarıdır. Bu vesileyle birbirinden özel bu eserleri ortaya çıkaran sanatçılarımıza teşekkür ediyorum. Küçükçekmecelilerin sergiye büyük ilgi göstereceğini düşünüyorum. Kültür ve sanat alanında eğitim gören 10 bin öğrencimiz var. Bu noktada atılan her adımın büyük bir önemi var. Umuyorum ki bu sergi bu yolda yürümek isteyenlere kılavuz olacaktır” dedi.
 
Sanatçılar Sergiden Memnun
Ardından sergide yer alan sanatçılar adına söz alan Turan Sevgili, 48 yıldır sanatın içinde olduğunu ve sanatçı arkadaşlarıyla birlikte eserlerini Küçükçekmecelilerle paylaşmaktan dolayı gurur duyduğunu dile getirdi. Sergide eserleri bulunan bir diğer sanatçı Yılmaz Eneş ise “Biz sanatta sadece köprüyüz, merdiveniz. Bu açıdan tüm sanatçı arkadaşlarımı tebrik ediyorum. 1866 yılında ilk defa Küçükçekmece ile tanıştım. Daha sonra uzun yıllar buradan ayrı kaldım. Tekrar geldiğimde gördüm ki çok güzel şeyler yapılmış. Başkanımı tebrik ediyorum. Şu anda içinde bulunduğumuz galeri, Türkiye’deki belki de en güzel galeri. Tam bir sanat galerisi olarak düşünülmüş. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 
Hat, tezhip, minyatür, seramik ve ebru çalışmalarından oluşan karma sergi “Meşk II” de Turan Sevgili, Ferhat Kurlu, Abdullah Güllüce, Fatih Özkafa, Yılmaz Eneş, Levent Karaduman, Gürkan Pehlivan, Mahmut Peşteli, Azim Bedri Goki, Sabriye Şeker, Leman Dinçtürk, Sait Abuzeroğlu, Fatma Şan, Eda Özbekkangay Çakı, Nesime Kantar, Ezgi Turan, Seyit Albayrak’ın çağdaş ve klasik eserleri yer alıyor. Mübarek Ramazan ayında suyla, fırçayla, kalemle meşk içinde olan sanat üstatlarını sanatseverlerle buluşturacak sergi, 5 Eylül tarihine kadar Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde görülebilecek.
 
 

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.