Tarih: 01.01.0001 00:00 111298

Ahmediye’ye Örnek Okul

Ahmediye Muhtarı Erdinç Kartal, Öğretmenler için sürgün yeri olarak bilinen Ahmediye İlköğretim Okulu’nun,Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ve kardeşi Yusuf Akgün’ün sayesinde aranılan bir okul haline geldiğini söyled

Ahmediye’ye Örnek Okul

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün Ahmediye halkına verdiği sözü tutarak Zübeyde Hanım İlköğretim Okulunu 2011- 2012 eğitim ve öğretim yılına yetiştiriyor… Ahmediye İlköğretim Okulunun kapasitesinin yetersiz olduğunu okul gezilerinde gören Başkan Akgün, öğrencilerin ve öğretmenlerin çilesine son vererek öğretmen odası, çok amaçlı salonu, laboratuar ve ek sınıflar ilave ederek yetersiz kalan okulu İstanbul’un örnek okulu haline getirdi.

 

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ‘ün Ahmediye’ de yaşanan büyük bir dramı ortadan kaldırdığını söyleyen Ahmediye Muhtarı Erdinç Kartal ; “Öğrencilerimizin dışarı çıkmasını engelleyecek ne bir kantin nede okul içerisinde bir tuvaletimiz vardı. Yağmurlu havalarda öğrencileri toplayacağımız bir yere de sahip değildik. Ahmediye de yaşanan bu dram son bulduğu için son derece mutluyuz”dedi.

 

Ahmediye İlköğretim Okulu’nu, öğretmenlerin sürgün yeri olarak nitelendirdiğini, velilerin de tercih etmediği bir okul olarak gördüğünü dile getiren Ahmediye Mahalle Muhtarı Erdinç Kartal;” Sürgüne gelmiş bir öğretmenden ne beklersiniz. Çocuklarımızın eğitimi adına yapılan bu iyiliği Ahmediye halkı olarak asla unutmayacağız” şeklinde konuştu.

 

Ahmediye İlköğretim Okulu’nun doğu ve güney doğuda ki köylerde bile örneğine rastlanamayacak rezillikte bir okul olduğunu ifade eden Başkan Akgün konuyla ilgili olarak şunları söyledi; “ Bir okul düşünün ki tuvaleti köy evlerinde ki gibi 50 metre dışarıda uzakta olsun. Laboratuar ve kantinden mahrum olsun.Öğretmenlerin ders aralarında oturup dinlenebileceği bir öğretmenler odası olmasın. Bu okulda okuyan öğrenciden ne beklersiniz? Milli Eğitim camiasına bugüne kadar 30’un üstünde eğitim tesisi kazandıran bir belediye başkanı olarak bu duruma duyarsız kalamazdık. Ahmediye’ de ki okulun örnek teşkil edecek bir okul haline gelmesi için Akgün ailesi olarak bu okulun yapımını üstlendik” dedi.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.