Tarih: 01.01.0001 00:00 9449

Büyükçekmece De İlk Ders Zili Törenle Çaldı

Büyükçekmece de 2011-2012 Eğitim ve Öğretim yılının ilk zili Tepecik SA Ak Çimento Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu’nda törenle çaldı.

Büyükçekmece De İlk Ders Zili Törenle Çaldı
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece Kaymakamı İsmail Gündüz ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Avni Sandıkçı’nın hazır bulunduğu 2011-2012 Eğitim Öğretim yılının açılış etkinliğinde konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, öğrencilere bol bol ders çalışmalarını tavsiye etti.   2011-2012 Eğitim ve Öğretim yılının tüm öğrencilere   hayırlı ve uğurlu olmasını dileyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr.Hasan Akgün, anne ve babalara seslendi. Akgün; “ Evvela sizler anne ve baba olarak çocuklarınıza sahip çıkacaksınız, okulunuza sahip çıkacaksınız, öğretmenlerle ilişkilerinizi kesmeyeceksiniz. Bu çocukların başarılı olmasında siz aileler lokomotif olmak zorundasınız” dedi. Tepecik denildiğinde küçük bir Anadolu’nun aklına geldiğini belirten Başkan Akgün;” Çünkü burada Anadolu’nun her şehrinden insana rastlamak mümkün.
 
 
Bu kadar ayrı kültürlerin bir arada yaşaması bir şeyleri paylaşmasından daha güzel ne olabilir ki?”şeklinde konuştu.Belediye olarak eğitime her zaman öncelik tanıdıklarını dile getiren Başkan Akgün, konuşmasında öğretmenlere gelecek nesillerin yetiştirilmesinde büyük görevlerin düştüğünü anlattı. Akgün; öğretmenlere gelecek nesillerin öğretmenlerin elinde şekilleneceğini de sözlerine ekledi. Öğrencilerden çok çalışmalarını isteyen Büyükçekmece Kaymakamı İsmail Gündüz de yaptığı konuşmada şunları söyledi; “ Sevgili öğrenciler ülkenize ,milletinize ailenize yararlı bireyler olabilmek için çok çalışmak zorundasınız. Anne ve babalar dan da isteğim özellikle kız çocuklarını okula göndermemezlik etmesinler.” Büyükçekmece’nin diğer ilçelere nazaran sorunlarının oldukça az olduğunu belirten Büyükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Avni Sandıkçı da yaptığı konuşmasında , Büyükçekmece ‘de sınıf mevcudunun 30 civarında olduğunu söyledi.
Tepecik mahallesinin Büyükçekmece’nin en sıkıntılı mahallesi olduğunu anlatan Sandıkçı; “Ben Tepecik de okul yeri bulunduğu takdirde yeni yeni okulların yapılmasından yanayım.İlçemiz SBS’de ve ÖSS’de İstanbul’da 39. Sırada seyrediyor. Hedefimiz ise ilk üç veya ilk beş’e girmektir ” dedi.
 
Öğretmenliğe ilk başladığı günkü kadar heyecanlı olduğunu belirten SA Ak Çimento Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Özgen; “Yeni bir Eğitim ve Öğretim yılının ilk gününde en az öğretmenliğimin ilk günleri kadar heyecanlıyım. Bu heyecanımı siz değerli meslektaşlarım ve öğrencilerimle yıl sonuna kadar hep birlikte devam ettirmek en büyük arzumdur”dedi.Üç yıllık eğitim döneminde öğretmen ve idarecilerinden çok şeyler öğrendiğini dile getiren SBS Türkiye birincisi Şule Karagüzel de, SA Ak Çimento Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu’nda geçirdiği günleri asla unutmayacağını dile getirdi.Konuşmaların ardından 8.sınıf öğrencileri 1.sınıfa yeni başlayan öğrencilere hoş geldiniz çiçeği takdim ettiler. Okunan şiirlerin ve halk oyunu danslarının ardından ilk ders zili çalarak öğrenciler sınıflarına geçtiler. Öğrencileri sınıflarında ziyaret eden Kaymakam Gündüz ve Başkan Akgün kendi elleri ile öğrencilere okul kitaplarını dağıtarak, derslerinde başarılar dilediler.
 
Kutlama Programına Büyükçekmece Kaymakamı İsmail Gündüz, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr.Hasan Akgün’ün, Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcısı Fuat Arı Büyükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Avni Sandıkçı, Büyükçekmece Meclis Üyeleri Ahmet Şahin, Emine Demirci ve Ersel Yazıcı ile okul müdürleri, öğretmen, öğrenci ve velileri katıldı.

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.