Tarih: 01.01.0001 00:00 1850

Başakşehirli Binlerce Öğrenci Ders Başı Yaptı

2011-2012 eğitim-öğretim döneminin başlaması, tüm Türkiye’de olduğu gibi Başakşehir’de de coşkulu kutlamalara sahne oldu.

Başakşehirli Binlerce Öğrenci Ders Başı Yaptı
Eğitime verdiği önem ve yaptığı başarılı çalışmalarla takdir toplayan Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, ilçe protokolü ile birlikte Şair Erdem Beyazıt İlköğretim Okulundaki yeni eğitim yılı açılış programına katıldı. Açılış törenine Başkan Uysal’ın yanı sıra, Başakşehir Kaymakamı Cevdet Can, Ak Parti İlçe Başkanı Ayhan Özgürel, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baltacı, okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda veli hazır bulundu. Yeni eğitim-öğretim döneminin hayırlı olmasını dileyen Başkan Uysal “Yeni bir ilçe olan Başakşehir’in nüfusu 2 yıl da 55 bin arttı. Bu Anadolu’da yeni bir ilçe demektir. Bundan dolayı okullaşma ihtiyacı devamlı olacak. Biz bu eksiği gidermek için her zaman çaba sarfedeceğiz.” dedi. İlçe Milli eğitim Müdürlüğü, Başakşehir Belediyesi ve Kaymakamlık olarak ortak çalışmalar yürüttüklerini belirten Mevlüt Uysal şunları söyledi: “Bu sene 10 civarında okul açtık. Önceden Başakşehir’de oturan velilerimiz çocukları için başka ilçelerde okul arayışına giriyorlardı.
 
Ortak yürütülen çalışmalar meyvesini verdiğinde diğer ilçelerdeki veliler bizim ilçemizde okul bakmaya geleceklerdir”.İstanbul’da bir ilk olarak Şair Erdem Beyazıt İlköğretim Okulunda gerçekleştirilecek olan Fatih Projesi ile bilgilerde aktaran Başakşehir Kaymakamı Cevdet Can ise“ Ekim ayı sonuna kadar akıllı tahtalar ve tablet PC’ler pilot sınıflarımızda denenmeye başlanacak. Mevlüt Başkanımız Başakşehir’i “akıllı şehir” yapmak, eğitimi evlere taşımak istiyor. Bizler de tüm birimlerimizle eğitim ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz ”dedi ve yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını diledi. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız’ın 2011–2012 eğitim-öğretim dönemine yönelik mesajının da okunduğu törende öğrencilerin okuduğu şiirler ve gösterilerle yeni dönemin ders zili çaldı ve binlerce çocuk ders başı yaptı.

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.