BAŞAKŞEHİR 22.09.2011 17:06:00 1618 0

Başakşehir'e ABD'den misafir geldi

Yurtdışındaki yerel yöneticiler ile bağların sağlamlaştırılması ve dünyadaki yerel yönetimlerle iletişim köprülerinin kurulması için yabancı heyetlerle görüşmelere değer veren Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, çeşitli

Başakşehir
Görüşmede Uysal, yerel yönetimlerde artık çıtanın yükseldiğini, yöneticilerin “kendilerinden önce ne yapılmış” diye bakmadığını, “dünyada ben nerede duruyorum” anlayışının gittikçe yaygınlaştığını söyledi. New York’da bulunan Turkish Cultural Center Albany’nin organizasyonu ile Başakşehir’i ziyaret eden heyet, Başkan Mevlüt Uysal’dan çalışmaları hakkında bilgi aldı. Misafirlerini kahvaltıda ağırlayan Uysal, hem yabancı konukların yerel yönetimlerle ilgili deneyimlerini dinledi, hem de konuklarının sorularına cevap verdi. Kahvaltıya, New York Brooklyn Meclisi üyeleri Steven Cymbrowitz, Alec Brook, Krasny, Kevin A. Cahill, Robin Schimminger ve eşleri katıldı. Samimi bir ortamda gerçekleşen kahvaltıda Türkiye ve ABD’de yerel yönetimlerin işleyişi ile ilgili bilgi alışverişinde bulunuldu. Başakşehir’in dinamik bir ilçe olduğu için nüfusunun hızla arttığını belirten Uysal “Göreve geldiğimde ilçe nüfusu 207 bin idi, şimdi 260 bini aştı. Önümüzdeki yıl bu rakamın 350 bine çıkması bekleniyor” dedi.

  Misafirlerine, Başakşehir’in sosyo-ekonomik ve kültürel yapısı hakkında da bilgi veren Uysal, ilçenin birçok açıdan birbirinden farklı bölgelerden oluştuğunu, bunun sonucu olarak da farklı beklentilere cevap vermek durumunda olduklarını belirtti. Başakşehir’in İstanbul’un gelişime en açık bölgelerinden biri olduğuna değinen Başkan Uysal, “yeni yatırımlarla işsizlik oranının azaldığını, Başakşehir’deki işsiz sayısının İstanbul’un diğer bölgelerinden daha az olduğunu” söyledi. Uysal, özellikle Organize Sanayi bölgesinin bölge halkına sağladığı iş imkanına ve Başakşehir’de kurulacak olan Avrupa Yakası Şehir Hastanesinin sağlayacağı istihdama dikkat çekti. Mevlüt Uysal, Türkiye’deki değişime de işaret ederek “Daha önce yerel yöneticilerimiz, kendilerinden önceki yönetimlerin yaptığı işleri örnek alarak yol alırlardı. Şimdilerde ise yöneticiler yurt dışındaki çalışmaları baz alıyor, yatırımcılarımız, dünyadaki meslektaşları ile kendilerini özdeşleştirerek yeni yatırımlar, stratejiler belirliyor. Bu da ciddi bir mantalite değişikliğine işaret ediyor” dedi. Yaklaşık 1.5 saat süren kahvaltı sonrasında heyet, Başkan Uysal’a ev sahipliğinden dolayı teşekkür ederken, Uysal da, misafirlerine Bahçeşehir Gelişim Akademisi kursiyerlerinin el emeği-göz nuru çalışmalarından hediyeler takdim etti.

Anahtar Kelimeler:

12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Bakan Güler'den Kazakistan'a Ziyaret

Törene Üst Düzey Katılım

Rektör Prof. Dr. Altun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Güzide Gençlik Merkezi'nde Yeni Dönem Başladı

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'da Mango Tadımı Etkinliği Düzenledi

Bağcılar’da Bağ Bozumu Zamanı

Saniye Caran’a iade-i ziyaret

Yeniden Refahlı Milletvekili Bekin'den 'ekümenik' Eleştiri!


Balıkçı Kenan’ın Öncülüğünde Deniz Canlıları Müzesi 52. Yılını Kutladı

Türkiye’nin Cilt Sağlığına Acil Doktor İhtiyacı Var

185 MİLYAR LİRA EKONOMİYE GERİ KAZANDIRILDI

İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlandı

Gençlere Eğitim Destek Paketi

Erdoğan'dan Küresel İnovasyon Göstergeleri Raporu'na Destek Mesajı

Emrah, özel uçakla dünya turuna çıkıyor!

9 Akademisyen, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Turizmin varış noktası: “Müze” 

İklim Değişikliği ve Enerji Yönetimi Hamlesi

Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Buldu

Bu Festivalde Herkes Aradığını Bulacak

Ahilik Haftası’nda Coşkulu Katılım: Başkan Çalık, Esnaflara Ödüllerini Takdim Etti

Küpeli'den Dağ'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Halkın Sesine Kulak Verdi! Şantiye Projesinden Geri Adım Attı

TYBB’den Vali Yunus Sezer’e Ziyaret

Gıda sektöründe 250’yi aşkın alıcı Bursalı firmalarla buluştu

Artar; Kalıcı ve Uzun Soluklu Projeler Yapacağız...

Ahilik Kültürüne Davet...

Kel Aliço Pehlivan Güreşleri Ağası Oğuz Erdinç oldu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.