Tarih: 24.09.2011 13:56

Büyükşehir Uydukent Üyelerine Duyuru

Facebook Twitter Linked-in

“Cevap Veremiyoruz”
Büyükşehir halkının bu fedakârlıklarına rağmen Beylikdüzü belediyesi tarafından yapılarak Büyükşehir halkına hizmet edilmek üzere tahsis edilen bina 775 sayılı gecekondu kanunu gereği yıkılması istendiğini ifade eden dernek başkanı Nurettin Özel, “Büyükşehir halkına hizmet etmekle zorunlu olan Büyükşehir Uydukent Yönetimi ve Büyükşehirlilerin Derneği mağdur edilmektedir. Büyükşehir halkı devamlı surette derneğimize ve Uydukent yönetimine yeşil alanlarla, park alanları ile, spor tesisleri ve diğer hizmetlerle ilgili sorular sormaktadır. Derneğimiz ve Uydukent yönetimi halkı bilgilendirmek zorundadır. Halkın hakkı olan parkların yapılmasını, spor alanlarının yapılarak sahiplerine açılmasını talep ediyoruz” dedi.
 
“Büyükşehir yapıldığında belediye yoktu”
Büyükşehir yapıldığında belediye yoktu, 1994 yılında kurulması ile birlikte burada plan ve proje yapılmamış gibi acilen imar planları hazırlandı, mevcutları üzerinde tadilata gidildi, İmar planı değişikliği, genellikle planın bütünlüğünü ve verimliliğini bozacağı için, zorunlu olmadığı takdirde yapılmaması gereken bir uygulamadır. Büyükşehir planlamasında halkın ihtiyacı olan ve büyükşehir’e değer kazandıracak planlar iptal edilerek rant sağlayıcı ve kişileri zenginleştiren uygulamalar ortaya atılmakta ve savunulmaktadır. İmar planı değişikliği, genellikle planın bütünlüğünü ve verimliliğini bozacağı için, zorunlu olmadığı takdirde yapılmaması gereken bir uygulamadır. Çok çabuk kentleşen ülkemizde, ihtiyaçların hızlı değişimi imar planı değişikliklerini başka ülkelerde rastlanmayan bir şekilde gündeme getirmektedir. Bu noktada bazen rant hırsının yarattığı ve kent dokusunu bozabilecek değişiklikler de maalesef önerilebilmektedir.
 
“Modern Şehircilik Anlayışı Yok”
Nazım İmar planı ile belirlenen iskan alanlarında yerleşim alanının gelişmesine ayrılmış olan inkişaf alanları,Ticaret bölgeleri, Sanayi bölgeleri, Yeşil alanlar, çocuk bahçeleri, Parklar, Piknik ve eğlence alanları, Spor ve oyun alanları imar kanunu ve yönetmeliği gereği yasal zorunluluk olup burada yaşayacak nüfus yoğunluğuna göre hesaplanarak bunlar planlarda gösterilmiştir. Modern şehirleşmede şehirlerin ve insanların geleceği için düşünülen yeşil alanları azaltıcı düşünceler, şehircilik ve insanlık kuralları ile bağdaşamaz” dedi.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —