Tarih: 01.01.0001 00:00 617

İlk hacı kafilesi yola çıktı

Kutsal topraklara gidecek ilk hacı kafilesi, Ankara’dan yola çıktı. Oldukça heyecanlı oldukları gözlenen hacı adaylarını, aileleri uğurladı.

İlk hacı kafilesi yola çıktı

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın organizasyonunda kutsal topraklara gidecek ilk hacı kafilesi için sabah saatlerinde Esenboğa Havaalanı’nda uğurlama töreni düzenlendi. Törene, Diyanet İşleri Başkanlığı Başkan Yardımcısı Ekrem Keleş, Ankara Müftüsü Hakkı Özer, Suudi Arabistan Büyükelçisi Muhammed Berri katıldı. Tören, Kuran’ı Kerim okunması ile başladı. Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Ekrem Keleş, yaptığı konuşmada haccın sıradan bir yolculuk olmadığını belirterek, “Vahyin indiği bu topraklara yapılan yolculuk, insanı doğduğu andaki gibi tertemiz hale getirebilecek bir yolculuk.” diye konuştu.

Peygamberimizin ayak bastığı topraklar yolculuk edildiğini ifade eden Keleş, “Orada bunun bilincinde olarak, edep ve sükûnet içinde dolaşmalı ve hareket etmelisiniz.” dedi. Konuşmaların ardından Ankara Müftüsü Hakkı Özer, dua etti.

HACI ADAYLARI SEVİNÇ GÖZYAŞLARI DÖKTÜ

Öte yandan, hacı adaylarının sabahın erken saatlerinden itibaren havaalanına gelmeye başladığı görüldü. Oldukça heyecanlı olan hacı adayları, sevinç gözyaşları döktü. Ailelerin de kutsal topraklara gidecek hacı adayları kadar heyecanlı oldukları gözlendi.

Hacı adaylarını uğurlamaya gelenler arasında küçük torunlar da vardı. Rıfkı Çelik isimli hacı adayı, 5 yıldır sıra beklediğini belirterek, bu yıl isminin kurada çıkmasının yeni doğan torunu Rumeysa’nın şansı olduğunu söyledi. Kucağında Rumeysa’yı taşıyan Çelik, çok mutlu olduğunu dile getirdi.

Recep Kütahya isimli başka bir hacı adayını ise torunu Recep Enes hoşça kal öpücüğü vererek uğurladı. Kütahya’nın bu sırada duygulu anlar yaşadığı görüldü.

Büyükannelerini uğurlamaya gelen çocuklar arasından bazıları da dönüştü cep telefonu ve oyuncak bebek beklediklerini söyledi.

Kutsal topraklara gidecekler arasında tekerlekli sandalyedeki hacı adayları da vardı. Bunlardan biri olan Hayat Mutlu isimli vatandaş, yaklaşık 5 yıldır bu anı beklediğini belirterek, sevincini dile getirdi.

Günlerini ibadet ile geçireceklerini kaydeden hacı adayları, tüm İslam âlemi için dua edeceklerini de sözlerine ekledi.

Kaynak : haber7.com


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.