Tarih: 01.01.0001 00:00 387

PKK vuruyor, ancak kışkırtamıyor...

çoluk çocuk, sivil asker veya polis öldürerek, acaba gerçekten Kürt Hareketini ileri götüreceklerini mi sanıyorlar? Örneğin, Türk kamuoyunun artık bıkıp 'verin gitsin' diyeceğini mi sanıyorlar ?

PKK vuruyor, ancak kışkırtamıyor...

İnanamıyorum.PKK'nın ne yapmak istediğini anlayabilmek imkansız .Mutlaka kendilerine göre birçok gerekçesi vardır, ancak uzun vadeli düşünüldüğünde , bu terör yaklaşımına bir anlam verilemez. Özellikle Kürt Hareketine ne getirip ne götüreceği hesap edildiğinde, tüm işaretler olumsuz çıkıyor.Merak ediyorum, çoluk çocuk, sivil asker veya polis öldürerek, acaba gerçekten Kürt Hareketini ileri götüreceklerini mi sanıyorlar? Örneğin, Türk kamuoyunun artık bıkıp 'verin gitsin' diyeceğini mi sanıyorlar ?Sanıyorlarsa, çok yanılıyorlar. Tam aksine, Türk kamuoyunu kemikleştiriyorlar. Kürt davasına bir yerde büyük zarar veriyorlar.Bu örgütü kimler yönetiyorsa, birileri  biryerlerde yanlış hesap yapıyorlar .Kürt kökenli vatandaşlarımızın nice haklı isteklerini körletiyor, erteletiyor. Haklı istekleri, haksız konuma sokuyor. Daha fazla kan akıtarak işleri daha da zorlaştırıyor.Ankara'da, barış ortamında çok daha fazla sıkışılacağını bilen çevrelerin,  savaşın yayılmasını isteyenlerin ekmeğine yağ sürüyor.Bütün bu olumsuzlukların arasında tek olumlu gelişme, PKK'nın tüm tahriklerine, tüm  yanlış hesaplı cinayetlerine rağmen, bir Türk-Kürt sürtüşmesi, açıkça söyleyelim, bir çatışma yaşanmaması.Burada Ankara'ya da iki çift sözüm var.Asıl PKK'nın tuzağına düşmemesi gereken taraf, Devlet olmalıdır. Terörle mücadele edilirken aynı zamanda da müzakere kapısının ardına kadar açık tutulması çok önemlidir.  BDP'yi silip, oyun dışına itmek yerine, tam aksine siyasete sokmak ve onları diyaloğa katmak kaçınılmazdır.Devlet, sadece silahına ve vurucu gücüne güvenmemeli...(Köşe yazısının tamamını okumak için bu linki kullanabilirsiniz)Mehmet Ali Birand / Posta

Kaynak : haber7.com


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.