Tarih: 01.01.0001 00:00 3633

Dostlar Meclisi Bağcılar’da Kuruldu

Siyaset, sanat ve iş dünyasının önemli isimlerini bir araya getiren Dostlar Meclisi 21’inci toplantısını Bağcılar Belediyesi Kestane Bahçesi’nde gerçekleştirdi. Toplantıya katılan MÜSİAD Eski Başkanı Ömer Bolat, yaşanacak yeni bir

Dostlar Meclisi Bağcılar’da Kuruldu
Dostlar Meclisi 21’inci toplantısını Bağcılar Belediyesi Kestane Bahçesi’nde gerçekleştirdi. Gazeteci-Yazar Sami Özey ve Avukat Remzi Yedikardeş’in koordinatörlüğünde gerçekleştirilen programa Sanat, siyaset ve iş dünyasından yaklaşık 200 kişi bir araya geldi. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen programda Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş, AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, Bağcılar Kaymakamı Veysel Yurdakul, MÜSİAD Eski Başkanı Ömer Bolat, İHA Genel Müdürü Fevzi Karaman başta olmak üzere çok sayıda kişi bir araya geldi.
Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’nın açış konuşmasıyla başlayan programda Temel Coşkun, parlamentoya ve genel işleyişe karşı bilgiler verdi. Gazeteci-Yazar Mustafa Özcan’ın Arap Baharı ve Orta Doğu’daki gelişmelere ilişkin kısa bir değerlendirme yaptığı toplantıda Ömer Bolat da ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Batı ülkelerinin ekonomilerinin çatırdamaya başladığını söyleyen MÜSİAD Eski Başkanı, “İmtiyazlarını kaybetmemek için gerekli adımları atmıyorlar” dedi. 2008’de başlayan ekonomik krizde Batı ülkelerinin ortak bir politika geliştiremediklerini ifade eden Bolat, yaşanan krizi yüzyılın ikinci büyük ekonomik krizi olarak değerlendirdi. Türkiye’nin bu krizi başarılı bir şekilde atlattığını ifade eden Ömer Bolat, cari açık dışında bütün makro ekonomik göstergelerin olumlu olduğunu belirtti.
Yaşanacak yeni bir finansal krizden Türkiye’nin daha az etkileneceğini tahmin ettiğini söyleyen Bolat, “Yeni bir finansal kriz patlak verirse bundan ülkemiz de etkilenecektir. Ancak, 2008 krizi kadar etkilenmeyeceğini tahmin ediyorum. Çünkü 2008 krizine göre Pazar daha çeşitlendirilmiş ve böyle bir krize daha hazır görünüyoruz” şeklinde konuştu.

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.