Tarih: 30.09.2011 10:54

'Ahırda helikopter parçası bulduk'

Facebook Twitter Linked-in

Ersan Atar'ın haberi

BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği kazayla ilgili soruşturmada operasyonlar düzenlenip kayıp iki cihaz aranırken; olay yerinde ilk incelemeyi yapan ve önceki gün 'şüpheli' sifatıyla gözaltına alınan Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Kaza Kırım Komisyonu Başkanı Ferudun Seren'in Kahramanmaraş Savcılığı'na 'tanık' sıfatıyla verdiği ilk ifadesinde çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı. Enkaz alanına ilk gittiklerinde sadece hava koşulları nedeniyle sadece bir saat kalabilecekleri için sadece fotoğraf çektiklerini anlatan Seren ifadesinde şunları söyledi:

SAVCILIK DA BİLİYORDU: 31.03.2009'da Kurul üyeleri olarak üçümüz birlikte olay yerine gittiğimizde, 29'unda fotoğrafla tespit ettiğimiz ARGUS 5000 CP ve diğer cihazın yerinde olmadığını tespit ettik. Bunu da fotoğraflamıştık. Enkaz kaldırıldığında kayıp olan cihaza ulaşabiliriz diye tutanağı sadece ben imzaladım. Ben de telefonla tarafınıza da bilgi vermiştim.

AHIRDAN ÇIKTI: Jandarmanın gerekli güvenlik önlemlerini aldığı konusunda endişelerim vardı. Zira biz enkazları kaldırdıktan sonra Kızılöz köyünde bir köylünün ahırında, Göksun Jandarma Komutanının da huzurunda enkaz parçaların olduğunu gördük. Bunların delil olduğunu söyleyince de şahıs bunları bize teslim etti. Komutan kendisine elindeki parça ne varsa ver diye talimat vermiş. Köyün çocukları enkaz alanından aldıkları parçaları köye getirmişler.

RAPOR DEĞİŞMEZ: Kaybolan cihaz da ele geçirilmiş olsaydı yine rapor sonucu değişmeyecekti. Kayıp cihaz, sonucu etkileyecek cinste değildi. Kaza ile ilgili hazırlamış olduğumuz raporun içeriğini tekrar ederiz. İçeriği doğrudur ve kazanın meydana gelme sebebini açıklar niteliktedir. İTÜ, ODTÜ ve Havacılık Yüksek Okulu tarafından hazırlanan rapor da bizim hazırladığımız raporla paralellik arz etmekte. Bu arada Malatya Özel Yetkili iki savcı Merkez Komutanlığı'na giderek, gözaltındaki 6 askerin ifadesini aldılar. Komutanlıkta gözaltında tutulan 5 muvazzaf aker ile emniyetteki 5 sivil bugün sorgulanacak.

SABAH

Kaynak : haber7.com




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —