Tarih: 07.10.2011 14:42

“Atıklar Sizden, Mamalar Bizden”

Facebook Twitter Linked-in

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü, çok sayıda hayvanseverin hayvanlarıyla katılacağı bir etkinlikle Şişli’de kutlandı.
 
Dünya Hayvanları Koruma Günü nedeniyle hayvanseverler, Şişli Belediyesi’nin organizasyonunda Şişli Meydanı’nda buluştular. Şişli Belediyesi tarafından başlatılan “Atıklar Sizden, Mamalar Bizden” kampanyası çerçevesinde hayvanseverlere sokaktaki hayvanları beslemeleri için mama dağıtıldı.
 
Etkinliğe beslediği köpeğiyle katılan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, özellikle kış aylarında sokakta yaşayan sahipsiz hayvanların beslenebilmesi için bu kampanyayı başlattıklarını söyledi. Sarıgül, “Havaların sıcak olduğu yaz aylarında, sokak hayvanlarının su ihtiyacını karşılamak için ‘Kap bizden, su sizden’ kampanyası yapmıştık. Bu kez, kışın sokak hayvanlarının aç kalmaması için bu kampanyayı başlatıyoruz. Hayvanseverlerin toplayacağı plastik ve metal atıklar karşılığında, belediyemizin veterinerlik müdürlüğü kendilerine ücretsiz mama verecek. Doğada birlikte yaşayan tüm canlıların yaşam hakkını savunuyoruz. Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde, bazı bölgelerde sokak hayvanlarına karşı yapılan acımasız saldırıları şiddetle kınıyorum. Tüm yurttaşlarımızı, dünyamızda birlikte yaşayan tüm canlıların yaşam haklarına saygı göstermeye ve onlara sevgiyle yaklaşmaya çağırıyorum” dedi.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —