Tarih: 07.10.2011 15:51

Kent Konseyi’nde Kentsel Dönüşüm

Facebook Twitter Linked-in

Bağcılar Kent Konseyi toplandı. Halk Sarayı’nda düzenlenen toplantıya, kamu kurumları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Kent Konseyi Başkanı Kerim Aytekin Başkanlığı’nda gerçekleştirilen toplantıda kentsel dönüşüm çalışmaları ele alındı.
Kentsel dönüşüm uygulamalarının hızlı ilerlemediği yönündeki eleştirilere cevap veren Bağcılar Belediye Başkan Yardımcısı Yavuz Subaşı, çalışmaların yürüyebilmesi için vatandaşların ikna edilebilmesi gerektiğini söyledi. “İstanbul’da ortalama inşaat ömrünü dolduran bütün sitelerin yönetimleriyle toplantılar yaptık” diyen Subaşı, bu yönde kendilerine hiçbir siteden dönüş olmadığını söyledi.
Elektirik tellerinin yer altına alınmasına yönelik çalışmaların hızına ilişkin eleştirilere de cevap veren Subaşı, Yüzyıl Mahallesi’nde yürütülen çalışmanın 13-14 ayda ancak bitirilebildiğini hatırlattı. 2012 yılı Ocak ayından itibaren, Çınar, Merkez ve Yenigün mahallelerinde çalışmaların başlayacağını ifade eden Subaşı, Mart, Nisan aylarında ise Kirazlı, Fatih ve Demirkapı mahallelerinin ihalelerinin yapılacağı bilgisini verdi.
Subaşı, toplantıya katılanlardan, özellikle kentsel dönüşüm uygulamalarında vatandaşların bilinçlendirilmesi çalışmalarına destek vermelerini istedi.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —