Tarih: 07.10.2011 16:22

Bağcılar’dan 60 Bin Kitap Yola Çıktı

Facebook Twitter Linked-in

Bağcılar Belediyesi’nin Bağcılar Kaymakamlığı ve Bağcılar Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlediği “Gezgin Kitap Projesi” kapsamında 60 bin kitap yola çıkarıldı. Bağcılarlı öğrencilerin topladığı kitaplar, Yozgat’tan başlayarak, Sivas, Erzincan, Erzurum ve Kars’ta yeni öğrencilerle buluşacak.
Bağcılar Halk Sarayı’nda düzenlenen programla yola çıkarılan “Gezgin Kitap” ekibi toplam 5 il ve 10 ilçe olmak üzere 15 noktaya ulaşacak.
Çağırıcı: Doğu İle Batı Arasında Kitaba Dayalı Köprü Oluşturmak İstiyoruz
Programda konuşan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Doğu ile Batı arasında kitaba ve bilgiye dayalı bir köprü oluşturmak istediklerini söyledi. Kitapların bir kısmının Bağcılarlı öğrencilerden toplandığını bir kısmının da kendileri tarafından satın alındığını söyleyen Çağırıcı, “Kitaplar arasında, ‘Klasikler’ olarak ifade etmiş olduğumuz, Türk ve Dünya Edebiyatı’nın en seçkin eserleri yer alıyor. Bu proje ile öğrencilerimiz arasında, sevgi ve bilgiye dayalı dostlukların oluşmasını ve gönül köprülerinin kurulmasını amaçlıyoruz” dedi.
Bağcılar Kaymakamı Veysel Yurdakul, AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk ile Bağcılar Milli Eğitim Müdürü Kadir Kuş’un da kısa birer konuşma yaptığı programda Bağcılar Belediyesi Bilgi Evi öğrencilerinden oluşan Mehter Takımı konser verdi. Yapılan konuşmaların ardından Gezgin Kitap ekibi yola çıkarıldı. Ekibin ilk durak yeri Yozgat…
 
15 Noktaya 60 Bin Kitap
Yozgat’ın Saraykent ve Akdağmadeni ilçelerine de uğrayacak olan Gezgin Kitap ekibi daha sonra sırasıyla Sivas (Hafik, İmranlı), Erzincan (Refahiye, Üzümlü), Erzurum (Aşkale, Oltu) ve Kars (Susuz, Sarıkamış)’a uğrayarak gittiği her noktaya öğrencilere dağıtılmak üzere 4’er bin kitap bırakacak.
 



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —