BEYLİKDÜZÜ GAZETESİ 11.10.2011 21:27:00 548 0

Eğitimin 2011-2012 Dönem Hedefleri Belli

Beylikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hacıoğlu, 2011-2012 Eğitim Öğretim yılı kapsamında ilçede eğitim alanında hayata geçirmeyi planladıkları yeni projelerini Beylikdüzü Gazetesi okurları için Nezir Karayün’e anlattı. 2

Eğitimin 2011-2012 Dönem Hedefleri Belli
Hacıoğlu, “2011-2012 Eğitim öğretim yılının İlçemiz ve tüm eğitim camiasına hayırlı olmasını temenni ederim. Bu yeni başlangıçla birlikte çocuklarımızın ve gençlerimizin kendilerine ve ülkemizin geleceğine yeni ufuklar açacakları bu yolda, yaşadıkları coşkuyu hep birlikte paylaşıyoruz. 2010-2011 eğitim öğretim yılı içerisinde gerçekleştirilen eğitim öğretim faaliyetleri ile tüm çalışmaların ürünlerini kazandığımız başarılar ve yapılan etkinlikler ile hep birlikte yaşadık” diyerek eğitim alanında kazandıkları başarıların kendileri için birer gurur kaynağı olduğunu vurguladı.
 
Hacıoğlu, “Aynı zamanda gerek ilköğretim, gerekse ortaöğretim kurumlarımız öğrencilerinin merkezi seçme sınavlarındaki başarıları hepimizi mutlu etti. En iyi olma yolunda ilerleyen Beylikdüzü İlçemizin bu yolculuğunda, değerli velilerimiz ve eğitim camiamız ile, ne kadar doğru işler yaptığımızıalınan bu sonuçlar bizlere gösterdi. İlçemiz okulları olarak, bu bakış açısı ile bugüne başlamanın, başarmanın yarısı olduğu bilinci ile yolumuza yürümeye devam ediyoruz” dedi.
 
“Okullarımızda Gereken Donanım Var”
Çağın gereklerine uygun, gelişmiş teknoloji ürünleriyle donanımlıokullarımızda öğrencilerinyetenekleri ve becerileri doğrultusunda, ülkemiz ve kendileri için en faydalı olabilecekleri şekilde eğitim vermeyi hedeflemekteyiz.
 
Hacıoğlu’ndan Teşekkür
Beylikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak geçtiğimiz sene yürüttüğümüz projelerimizde, okullarımızda öğrencilerimizin ruhsal gelişimlerini destekleyen, sosyal hayata katılmalarını, toplumda öncü rol oynamalarını, sorumluluklarının bilincinde bireyler olarak yetişmelerine büyük önem verdik. Bu doğrultuda okullarımızda gerçekleştirilen çalışmalarda özellikle Beylikdüzü Belediyesine ve yetkili kişilere gerçekleştirdiğimiz projelere önem vererek; öğrenci ve öğretmenlerimize yapılan tüm bu çalışmalarda destek oldular. Belediyemize okullarımıza ve öğrencilerimize vermiş oldukları destekten dolayı teşekkürlerimizi sunarız” diyerek Beylikdüzü Belediye başkanı Yusuf Uzun ve ekibine teşekkür etti.
 
Eğitimde Beylikdüzü Konsepti
2011-2012 eğitim öğretim yılına başladığımız bu güzel günde Beylikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bu eğitim-öğretim yılında da gerçekleştirdiğimiz sosyal ve kültürel temelli, öğrenci ve aile bazlı   projelerimizi sürdürerek “Eğitimde Beylikdüzü Konseptini” oluşturma yolunda ilerlemeyi sürdüreceğiz. Geçtiğimiz eğitim öğretim döneminde büyük bir titizlik ve özenle gerçekleştirmeye başladığımız projeleri, bir adım daha ileri götürmek ve bunlara yenilerini ekleyerek bu eğitim öğretim döneminde hayata geçireceğiz. 2011-2012 eğitim öğretim yılı içerisinde yürüteceğimiz projelerimiz için konu başlıklarımız şunlar olacaktır” dedi.
 
“Eğitim Ailede Başlar”
Eğitim ortamları içerisinde öğrencilere kazandırılan davranış ve becerilerinokul dışı ortamlarda da desteklenmesi-pekiştirilmesi, bilginin davranış haline gelmesi, olumsuz pekiştireçlerin en aza indirilmesi, öğrencinin sağlıklı, tutarlı ve devamlı gelişimi için, ailelerinde okulla birlikte hareket etmeleri bir gerekliliktir. Bu bilinç ile bu sene içerisinde gerçekleştireceğimiz projelerde önceliğimiz veli, öğrenci, okul bütünlüğünü daha fazla sağlamayı amaçlamaktayız.
 
“Demokrasi bilincini Aşılayacağız”
Sene içerisinde yapacağımız projeler ile Okullarımızda demokratik değerleri benimsemiş, özgür, eleştirel düşünebilen ve problem çözme becerisine sahip; bunun yanında çeşitlilikleri barındıran kültürel bağlamlar çerçevesinde farklılıklara duyarlı,beraberlik ve birlik içinde yaşayabilen bireyleri yetiştirerek, sosyal bir yaşama alanı olan okullardaki demokrasi kültürünün, yaşam deneyimleri yoluyla bireylere aktarılması hedeflenmektedir.Demokratik okul kültüründe olması gereken yeterliliklerin okul yönetimi, öğretmen, veli arasında, öğrenci ve eğitim-öğretim etkinlikleri içerisinde gerçekleştirilmesini sağlamayı hedeflemekte ve bu sene içerisinde yapacağımız çalışmalarda bu konuya daha fazla önem vermeyi planlamaktayız.
 
“Komşuluk İlişkilerine
 Önem Vereceğiz”
Beylikdüzüİlçesişehirleşmenin ve yapılaşmanın çok hızlı yaşandığı, buna bağlı olarak yoğun göçün gerçekleştiği bir bölgedir. Çevresel faktörlerin, yaşam şartlarının değişmesi ve yaşanmışlıklara bağlı olumsuz tecrübeler ne yazık ki “Komşuluk İlişkilerini”ni olumsuz yönde etkilemekte.İnsanlar aynı apartmanda yaşamalarına rağmen birbirlerini tanımayan, konuşmayan ve en önemlisi birbirlerine güven duymayan bireylere dönüşmekte. 2011-2012 Eğitim-Öğretim yılında bu olumsuz gidişata son vermek, komşuluk ilişkilerini yeniden kazandırmak ve sorunun çözümüne katkıda bulunmak amacıyla okullarımızın, velilerin ve öğrencilerin içerisinde yer aldığı çalışmalar gerçekleştirilecektir.
 
“Okumak Soylu Bir Eylemdir”
Okullarımızda okuma etkinliği ile kelimelerin doğru telaffuz edilmesi, sözcüklerin öğrenilmesi becerilerinin geliştirilmesi konusunda çalışmalar hali hazırdaki eğitim müfredatımız kapsamında gerçekleştirilmektedir. Buna karşın,c öğrencilerimizin kitap okuma alışkanlığından uzak olduğu görülmektedir.Okumaya karşı olumlu tutum geliştiren çocuklar ise okumaya isteklidirler, bu etkinlikten zevk alırlar ve yaşam boyu okuma alışkanlıklarını sürdürürler. Diğer yandan olumsuz tutum sergileyen çocuklar ise sadece zorunlu olduklarında okurlar, okumaktan kaçınırlar ve bazen kesinlikle okumayarak tepkilerini ortaya koyarlar. Bu davranış şekli hayatlarına yön verecek birçok kararın alınmasında da önemli rol oynamaktadır. Örneğin, çocuğun okumaya ilişkin geliştirdiği tutum akademik gelişimleri üzerinde de etkilidir.
 
“Okuma Alışkanlıkları
Kazandıracağız”
Çocukta okuma alışkanlığının gelişmesindeanne-babaların tutumları önemli ve belirleyicidir.Kitap okumayı yaşam tarzı olarak benimseyen ve bunu alışkanlık haline dönüştüren ebeveynlerin çocuklarına kitap okuma alışkanlığı kazandırmada daha başarılı olduğu görülmektedir. Ana-babanın okumanın önemi hakkında çocukla paylaştığı bilgi ve değerler çocuğun bu konudaki gelişimini şekillendirir. Çocuklar erişkinlerin davranışlarını taklit ederler.
Tüm bu bilgiler ışığında Beylikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze bağlı okullarımızda öğrencilerimiz ve ailelerinin kitap okuma alışkanlıklarına katkı sağlayacak çalışmalara 2011-2012 eğitim öğretim yılı içerisinde daha fazla zaman ayıracağız. Bu konuda geçtiğimiz sene,m Beylikdüzü Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz arasında gerçekleştirilen protokol ile başlatılan“İlçemiz Okul Kütüphanelerinin Halka Açılması” projesi kapsamında Beşir Balcıoğlu Anadolu Lisesi, Cahit Zarifoğlu Lisesi ve Gürpınar Lisesi’ne ait kütüphanelere Beylikdüzü Belediyesi tarafından 2000 kitap hediye edilmiş, bilişim altyapısı ile donatılmış ve kütüphane otomasyon yazılımları kurulmuştur. Bu proje kapsamında 2011-2012 Eğitim-Öğretim yılı içerisinde planladığımız çalışmalar ile 7 den 77’ye herkese, öğrenci ve velilerimize kitap okuma alışkanlığı kazandırmaya, kitap okumayı Beylikdüzü kültürü haline getirmeye çalışacağız.
 
“Anneler eğitime Dahil Edilecek”
İlçemizde okulları, okul saatleri dışında tüm mahalle halkının,öğrenci ve velilerin kullanabildiği, rahat girip çıkabildiği, hatta kendilerine ait sosyal ve kültürel faaliyetlerigerçekleştirebildikleriyaşam alanlarına dönüştürmeyi amaçlamaktayız. Bu kapsamda 2011-2012 eğitim öğretim yılı içerisinde gerçekleştireceğimiz çalışmalarımızda okullarımızı etkileşimin ve paylaşımın yüksek olduğu, kişilerin kendilerini rahat hissettikleri ve kurumlarımızda bulundukları zamandan zevk alabildikleri mekanlar haline dönüştürmeyi amaçlamaktayız” dedi.
Beylikdüzü Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler:

12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Bakan Güler'den Kazakistan'a Ziyaret

Törene Üst Düzey Katılım

Rektör Prof. Dr. Altun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Güzide Gençlik Merkezi'nde Yeni Dönem Başladı

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'da Mango Tadımı Etkinliği Düzenledi

Bağcılar’da Bağ Bozumu Zamanı

Saniye Caran’a iade-i ziyaret

Yeniden Refahlı Milletvekili Bekin'den 'ekümenik' Eleştiri!


Türkiye’nin Cilt Sağlığına Acil Doktor İhtiyacı Var

185 MİLYAR LİRA EKONOMİYE GERİ KAZANDIRILDI

İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlandı

Gençlere Eğitim Destek Paketi

Erdoğan'dan Küresel İnovasyon Göstergeleri Raporu'na Destek Mesajı

Emrah, özel uçakla dünya turuna çıkıyor!

9 Akademisyen, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Turizmin varış noktası: “Müze” 

İklim Değişikliği ve Enerji Yönetimi Hamlesi

Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Buldu

Bu Festivalde Herkes Aradığını Bulacak

Ahilik Haftası’nda Coşkulu Katılım: Başkan Çalık, Esnaflara Ödüllerini Takdim Etti

Küpeli'den Dağ'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Halkın Sesine Kulak Verdi! Şantiye Projesinden Geri Adım Attı

TYBB’den Vali Yunus Sezer’e Ziyaret

Gıda sektöründe 250’yi aşkın alıcı Bursalı firmalarla buluştu

Artar; Kalıcı ve Uzun Soluklu Projeler Yapacağız...

Ahilik Kültürüne Davet...

Kel Aliço Pehlivan Güreşleri Ağası Oğuz Erdinç oldu

Erdoğan: Kredi notu artırılan tek ülke olduk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.