Tarih: 01.01.0001 00:00 4476

Bey Konaklarına Göstermelik Yıkım!

Beylikdüzü’de uzun zamandır tartışılan Cumhuriyet mah. Atatürk Bulvarı 874 parsel üzerindeki Beykonakları konutlarının ( Ekrem İmamoğlu tarafından yapılarak satılan) ön cephesinde kamunun menfaatine ayrılan yaklaşık 3000 m2 yeşilb

Bey Konaklarına Göstermelik Yıkım!
“Küçük Arsası Olan Yandı”
 
Gürpınar Mahallesi 1/1000 ölçekli imar planları belediye meclisinde ortaklığın iş birliği ile mi kabul edildi? Beylikdüzü Belediyesi 2011 Şubat Meclis toplantısının bir gece öncesi Beylikdüzü halkının büyük çoğunluğu için sıradan bir gece olmakla birlikte geç saatlere kadar süren CHP meclis grubu toplantısı sonrası çıkan karar bütün planları bozmuştu. Bu kararla Beylikdüzü Gürpınar mahallesinde küçük arsaları olan vatandaşın aleyhine düzenlemeler içeren Gürpınar imar planlarının meclisten geçmesi artık imkansız hale gelmişti. Meclis Çoğunluğunu elinde bulunduran CHP, sağduyulu MHP Meclis üyelerinin AK Parti ile işbirliği yapmaktan vazgeçmesi nedeniyle önemli bir konuma yükselmişti. Zaten uzun zamandır Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun ile CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Ekrem İmamoğlu bu konuyu konuşmakta olup Gürpınar imar planları konusunda anlaşmıştı. Ancak CHP meclis üyeleri içinde bulunan konusunun uzmanı meclis üyelerinin işe el atması sonucu çıkan grup kararı ile Ekrem İmamoğlu’nun verdiği sözü yerine getirmesi mümkün olmaktan çıktı. Bu durumda B planının devreye sokulması gerekiyordu ve gece boyu süren AK Parti’li Belediye Başkanı ve grubunun CHP’li bazı Meclis üyeleri ile başlayan telefon trafiği sonucu bölgenin kaderini etkileyecek planların oylandığı meclise CHP’li iki meclis üyesi ve en önemlisi grup Başkanı sıfatını taşıyan Ekrem İmamoğlu gelmeyerek daha doğrusu ortadan kaybolarak B planını işlemesini ve sonuçta Gürpınar imar planlarının meclise gelmeyen iki CHP’li meclis üyesinin yardımı ile oy çokluğu ile kıl payı geçmesi, CHP’nin oy tabanı olan küçük arsa sahiplerinin lehine olacak bu tarihi fırsatta kaçırılmış oldu.
 
“Disipline Verildiler”
 
Meclisteki oylamaya katılmayan iki CHP meclis üyesinin CHP İlçe Başkanı Ekrem İmamoğlu ‘nun disipline verilmeme yönündeki tüm direnişine rağmen, bir kısım İlçe yönetim kurulu üyelerinin dik duruşu ile disipline sevki ile sonuçlandı.
 
“CHP Meclis Üyesinden Kayıtlara Geçen Çarpıcı sözler”
 
CHP’li meclis üyesinin parti kayıtlarına geçen, Ekrem İmamoğlu’nu kast ederek “ Grubun kararının kendi görüşüne aykırı çıkması bölgede müteahhitlik yapması, yaptığı inşaatlarla ilgili imara aykırı yapılaşmaları söz konusu olduğundan Belediyeye karşı parti görevini yerine getirmesinin imkansız olduğunu bir çok uygulamada Belediye işlerine ait yargıya intikal ettirmesi gereken dosyaların kendisine teslim edilmesine rağmen tüm baskılara karşın dava açmamakta ısrar ettiğini “ ifade eden sözleri karşısında Beykonakları önünde işgal edilen yeşilbant’ın yıkımının göstermelik oluşunun anlamı ortaya çıkıyor.
 
“Göstermelik Yıkım ve Sessizlik!”
 
İlgimizi çeken, uzun zamandır konuşulmasına rağmen hiçbir işlem yapılmayan hatta Belediye Başkanlığından yasal olarak kiralanması mümkün olmamasına rağmen Beykonaklarına kiralandığı yönünde söylemler, duyulan kamu yararına ayrılan 3 dönümlük meşhur yeşilbant’ın göstermelikte olsa yan duvarları ve girişteki güvenlik kulübesinin yıkımına rağmen kamuoyunda sessizliğin hakim olması akıllarda soru işaretleri bırakıyor. 
 
 
“CHP’mi? İmamoğlu’mu?”
 
Alan razı, satan razı size ne oluyor anlamına gelen sessizliği bozmanın işimizin sorumluluğu gereği olduğunun bilinci ile BEYLİKDÜZÜ gazetesi olarak Beylikdüzü siyasetinde CHP ‘nin önemli kişileri ile yaptığımız görüşmelerde İmamoğlu’nun kişiliği, yaptıkları ve bunun sonucunda suçluluk psikozu ile “en iyi savunma saldırmaktır” taktiğini uyguladığı ifade edilirken, CHP’liler İmamoğlu üzerinden CHP’nin sorgulanmasına yol açılmasından rahatsızlık duyduklarını İmamoğlu’nun kamuoyuna yansıyan olumsuz işlerinin kendisini bağladığını CHP ‘nin kurumsal kimliği ile bağdaşmayan kişilerden kendisini koruyacak kültüre sahip olduğunu beyan ederek, CHP’nin menfaati açısından tartışmanın içinde bulunmak istememelerini beyan etmeleri gazetemizce saygı ile karşılanmıştır.
 
Cemal İnan’a Sorduk ?
Yeşilbant işgalinin teknik yönünü araştırmak için yaptığımız çalışma sonucu, Beykonakları sitesi inşaatının yapı denetim İşini üstlenen İnanlar Yapı Denetim şirketinin yetkilisi CHP’li belediye eski meclis üyesi Cemal İnan’a ulaştık. Yaptığımız görüşmede Beykonakları ve Ekrem İmamoğlu ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunan İnan; “Ben gerçek CHP liyim CHP kimsenin tekelinde olan bir parti değildir şahısların yaptığı yanlışlar partiye mal edilemez” dedi.
 
Cemal İnan ile çok özel
röportajın devamı haftaya

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.