Tarih: 01.01.0001 00:00 225

Özel timli terör operasyonunda sıfır zayiat

PKK'nın sınırımızdaki Kavaklı Kampı'na yapılan operasyon sıfır zayiatla gerçekleştirildi. Teröristlerin sığınak olarak kullandığı üç katlı mağaralar tam anlamıyla yerle bir edildi.

Özel timli terör operasyonunda sıfır zayiat
İLİŞKİLİ HABERLER

Kamil Maman'ın haberi

Terör Örgütü PKK'nın yurt içindeki yapılanmalarına karşı süren operasyonlarda, örgütün efsanevi ve dokunulmazlığı temsil eden Kavaklı Kampı yok edildi. Bugüne kadar operasyon yapılmayan içinde tripleks mağaralar dahil örgütün lojistik yapılanmasının ve 500 teröristin bulunduğu kamptan geriye fotoğraftakiler kaldı.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin aylardır sürdürdüğü çalışma sonrası bölge halkının üzerinde korku iklimi oluşturan Kavaklı Kampı yerle bir edildi. Kampa yönelik operasyon için 14 ayrı planı yapıldığı ve 15 gün önce de Valiliğin emriyle kampa yakın köylerin ve yaylaların boşaltıldığı öğrenildi. Örgütün operasyonu haber aldığı ve helikopterin inecekleri yerlerle birlikte askerin kampa karadan gelebileceği noktaları mayınlamalarına rağmen operasyon zayiat verilmeden başarıyla gerçekleştirildi.

ÜÇ KATLI MAĞARALAR

7 gün sürdürülen hava harekâtının ardından kampa karadan bin 500 profesyonel askerle giren Türk Silahlı Kuvvetleri Kavaklı Kampı'nda 3 katlı çok sayıda mağaralarla karşılaştı. 11 ayrı mağaranın yer aldığı bölgede sığınakların iş makineleriyle oyularak yapıldığı tespit edildi.

Mağaralarda çok sayıda mekap ayakkabı, telsiz ve bomba yapılımda kullanılan çok sayıda mühimmatla birlikte kablolar ele geçirildi. Özellikle bazı mağaralarda ise internet bağlantılı diz üstü bilgisayarlar ile birlikte korsan film cdleri bulundu. Çok sayıda kitap ve dokümanların da yer aldığı kampta akü ve piknik tüplerinin de yer aldığı görüldü. Bunlar arasında üç katlı tripleks mağara, yer altı barınakları, sorgu odaları, hücreler, tıbbi malzeme ve yüzlerce kilo gıda maddesi bulunuyor. Operasyon sonrası panik halde dağılan örgüt mensuplarının bıraktığı mühimmata da el konuldu. Taşınamayacak durumda olan mühimmat uzman ekip tarafından imha edildi.

OPERASYONDA SIFIR ZAİYAT

PKK terör örgütüne ait Kavaklı kampında bulunan 11 ayrı sığınağın operasyon öncesinde boşaltılarak kaçtıkları tespit edildi. Askerin operasyon için Valiliğe bilgi vererek köylerin ve yaylaların boşaltılmasını istemesi üzerine örgüt mensupları operasyonları haber aldığı ve çoğunun kampları boşalttığını söyledi. Askeri yetkili özellikle arama tarama sırasında sığınakların ve kampın civarlarına mayınlar döşendiğini ve teröristlerin önlem aldıklarını belirtti. Kampın etrafında yer alan tuzak mayınlara rağmen operasyonlarda zayiat verilmediği öğrenildi.

ÖZEL HAREKÂT İLK KEZ ARAZİDE

Aylardır tartışılan ve araziye çıktı çıkacak denilen Polis özel harekat da ilk kez Kavaklı Kampı operasyonunda araziye çıktı. Yaklaşık Jandarma ve Polis Özel harekattan 60 personel görevlendirildi. Operasyonda takviye olarak geride tutulan özel harekat birlikleri operasyonun son günlerine doğru karadan kampın bulunduğu mağaralara kaydırıldığı öğrenildi.

YENİ ŞAFAK

Kaynak : haber7.com


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.