Tarih: 01.01.0001 00:00 550

İşgal’den Kurtuluşun 88.Yılı

İstanbul’un düşman işgalinden kurtuluşunun 88. yıldönümü, 06 Ekim Perşembe günü Esenyurt Cumhuriyet Meydanınıda Atatürk anıtına çelenk sunma programı ile gerçekleşti.

İşgal’den Kurtuluşun 88.Yılı
Tören programına Esenyurt Kaymakamı Halil Uyumaz, Garnizon komutanı Piyade Binbaşı Lütfü Yılmaz, Esenyurt Belediye Başkan Vekili Temur Akçiçek, Siyasi parti ilçe başkanları, Emniyet müdürü Seçkin Çengeloğlu, İlçe milli eğitim müdürü Yusuf Özvatan, Okul müdürleri, Öğretmenler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Esenyurt Kaymakamlığı tarafından günün anlamıyla ilgili “ İtilaf devletlerinin İstanbul’daki generalleri General Hrington, General Charpy, ve General Mombelli 2 Ekim 1923 günü Coldstream Muhafızları ile birlikte Dolmabahçe önündeki Türk Bayrağını ve Türk askerini selamlayarak İstanbul’dan ayrıldılar. 5 Ekim 1923’te şehrin Anadolu yakasına gelen Türk Ordusu, 6 Ekim 1923 günü coşkun bir bayram havası içinde, sevinç gözyaşları arasında ve çiçek yağmuru altında İstanbul’a girdi. Böylece 5 yıl kan ağlayan güzel İstanbul işgalci kuvvetlerden kurtulmuş oldu. 87 yıl boyunca olduğu gibi ve yine esareti reddeden, bağımsızlık en yüce değerdir ve alınmalıdır diyen Atamızın huzuruna çelenklerle geldik” bülten okundu.
 
Günün anlam öneminin okunmasının ardından Esenyurt Kaykamlığı, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanılığı, tüm kurum ve siyasi partiler tarafından, Atatürk anıtına çelenk sunuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile tören programı sona erdi.  

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.