Tarih: 01.01.0001 00:00 328

Bedava Balık Vatandaşa Yaradı

Büyükçekmece Belediyesi, balık tüketiminin arttırılmasına katkı sağlamak amacı ile Balık Şenliği düzenledi.

Bedava Balık Vatandaşa Yaradı
Şenliğe Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın annesinin cenaze namazına katıldığı için iştirak edemeyen Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, etkinlik öncesi basın mensuplarına yaptığı açıklamada, denizleri hor kullandığımızı söyledi. Başkan Akgün; “ Deniz kenti Büyükçekmece’ de balıkçılık Cumhuriyetimizin ilk yıllarına kadar dayanır. Balıkçılığı ile anılan Büyükçekmece de halkımızın yeterince balık tükettiğini sanmıyorum ”dedi.En sağlıklı besin kaynaklarımızdan balık neslinin azalmasını önlemenin bir tek yolunun olduğunu dile getiren Başkan Akgün; “ Denizlerimizi ne kadar temiz tutarsak o kadar bol balık yeriz. Ama görünen o ki her geçen gün balık neslini birer birer yok ediyoruz. Şenliğimize katılan balıkçılarımız başta olmak üzere tüm halkımıza sesleniyorum. Denizlerimize sahip çıkalım ki denizlerimiz de bizlere daha sağlıklı balıklar versin” şeklinde konuştu.
 
 
Çoğunluğu roman vatandaşlarımızın katılım gösterdiği balık şenliğine, destek veren balık restoranı sahipleri, sivil toplum kuruluşları, vatandaşlar ve bolca çocuk katıldı. Mimarsinan Meydanında düzenlenen balık şenliğinde, vatandaşlara restoran sahipleri stant kurarak balık ikramında bulundular. Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcıları Bayram Ali Üner, Reşit Oral ve Belediye Meclis üyeleri şenliğe vermiş oldukları desteklerden dolayı balıkçı esnafa teşekkür sertifikası verdiler… Fotoğraf ve resim sergilerinin yanı sıra değişik animasyonların da gerçekleştirildiği etkinlikte Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın annesinin vefatından ve Esenyurt’ lu şehit er Ercan Doğru Kartal’dan dolayı müzik çalınmadı. Balıkçı şenliğine destek vermiş olan esnaflar; Duru balıkçılık, Marmara Balıkçılık, Antik İsmet, Star Osman, Çağlayan Balıkçılık, İstanbul Balıkçısı, Köprü Başı, Et ve Balık Kurumu, Garden Balıkçılık, Şef Balık, Ege Balık Evi, Balık Osman, Can Baba Restaurant, İskele Restaurant, Köşem Balıkçılık, Merkez Balıkçılık, Balıkçım Balıkçılık, Mevsim Balıkçılık ve Güzelce Su Ürünleri Kooperitifi, Mimarsinan Su Ürünleri Kooperitifi, Büyükçekmece Su Ürünleri Kooperitifi, Büyükçekmece Fırıncılar Derneği, Clup Aqua…

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.