Tarih: 01.01.0001 00:00 205

Kilitli odada 70 mülteci

Geçtiğimiz günlerde 7 göçmenin hayatını kaybettiği gecekondu mahallesinde bu kez de 70 mülteci yakalandı. Kapıyı çilingirle açan polis bakın manzarayla karşılaştı..

Kilitli odada 70 mülteci

Pencereleri demir kaplı ve kapısı zincirle kilitlenmiş tek odalı konduda ölümle burun buruna gelen mülteciler düzenlenen operasyonla kurtarıldı.İstanbul polisi tarafından geçtiğimiz hafta 7 göçmenin hayatını kaybettiği Sultangazi'de düzenlenen operasyon sonucu 70 mülteci kapısı kilitli olan tek odalı bir gecekonduda ele geçirildi.

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nü telefonla arayan vatandaşlar yine Sultangazi Zübeyde Hanım Mahallesi Gazi Caddesi üzerindeki 143 numaralı gecekonduda mültecilerin tutulduğu bilgisini verdi. İhbar üzerine harekete geçen Mali Şube polisi, Sultangazi İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile ortak düzenledikleri operasyonda pencereleri demir parmaklıklarla kaplı ve demir kapısı zincirle kilitlemiş gecekonduda kaçak göçmenlerin bulunduğunu tespit etti.

İÇLER ACISI MANZARA

Kapının çağrılan bir çilingir tarafından kırılmasının ardından eve giren polis, yürekleri sızlatan bir manzarayla karşılaştı. Gecekonduya giren emniyet güçleri Myanmar Cumhuriyeti uyruklu oldukları belirlenen 70 kişinin bir odada üst üste yatmakta olduğunu gördü. Önceki gün saat 18:30'da düzenlenen operasyonla kurtarılan 70 erkek şahıs araçlara bindirilerek Gazi Polis Merkezi Amirliği'ne götürüldü. Türkiye'ye kaçak yollarla sokulan yabancı uyruklu şahısların bir süre misafirhanede tutulması ve ülkelerine teslim edilmesi bekleniyor. Yenişafak

Kaynak : haber7.com


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.