Tarih: 01.01.0001 00:00 457

'Özel yetki’ler daraltılıyor

Adalet Bakanlığı mevcut durumu detaylarıyla değerlendirdi ve özel yetkili mahkemeler ile savcıların yetki alanlarının yeniden düzenlenmesine karar verdi.

Türkiye’de son yılların en önemli tartışma konusu hiç şüphesiz özel yetkili mahkemeler ve özel yetkili savcılık mekanizması.Devlet Güvenlik Mahkemeleri (DGM) ve DGM savcıları döneminin sona ermesinin ardından hayata geçen ‘özel yetkili’ sisteme bir ‘ince ayar’ geliyor. Hem de çok yakında...‘Özel yetkili mahkemeler ve savcıların yetki alanlarının yeniden düzenlenmesi’ne ilişkin taslak, Ekim sonu ya da Kasım başında Bakanlar Kurulu’na gelecek.***Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) bir dizi toplantı yaptı. ‘Yargıda durum analizi toplantıları’...Bu toplantı serisinin sonuçları bir süre önce Ankara’da masaya yatırıldı. ‘Yargıda durum analizi toplantılarının genel değerlendirme toplantısı’nda...Ve sonuçta ortaya, ‘ceza mevzuatı ve uygulamadan kaynaklı sorunların ortadan kaldırılması’nı hedefleyen bir çalışma çıktı.Mevzuatın uygulanması aşamasında yaşanan aksaklıklar, baş gösteren eksiklikler, gelen şikayetler, bizzat uygulayıcıların yaşadığı sıkıntılar... Hepsi sıralandı ve kamuoyunda ‘yargıya güvensizlik‘ sonucunu da doğuran bu bütünü oluşturan parçalar üzerinde tek tek çalışıldı.Bu çalışmanın ana başlıklarından biri, kamuoyunda en çok tartışılan, o en kritik noktaya ilişkin. Yani ‘özel yetkili mahkemeler ve savcılar‘a...(Köşe yazısının tamamını okumak için bu linki kullanabilirsiniz)Murat Çelik / Vatan

Kaynak : haber7.com


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.