Tarih: 20.10.2011 14:10

Kültür Bayrağı İhlas Koleji’nde Dalgalanacak

Facebook Twitter Linked-in

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü brifing salonunda yapılan törende Özel Marmara Evleri İhlas İlköğretim Okulu adına okul müdürü Sebahattin Kazaz başarı ödülü olan flama ve plaketi İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız’ın elinden aldı.
 
Dereceye giren okulların katıldığı ödül töreninde konuşan Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, aldıkları desteklerle bir çok projeye imza attıklarını belirtirken, “Kültür Bayrağı Projesi”nde emeği geçen herkese teşekkür etti. Bu projeye katılarak ödül almaya hak kazanan okulları tebrik eden Yıldız, bu ödüllerin kurumsal kimlik açısından çok önemli olduğunu belirtti. Kurumlarda kalıcı eserler bırakmanın gerekliliğine vurgu yapan Yıldız, bu kurumlarda çalışanların gelip geçici olduğunu ama kurumların hep yaşatılacağını vurguladı. Yeni dönemde de Bakanlık tarafından hazırlanan projeler olduğunun altını çizen Yıldız, Kültür Bayrağı Projesi’nin de daha kapsamlı şekilde uygulanacağını söyledi.
 
Ödül töreninin ardından projeyle ve alınan ödülle ilgili konuşan Özel Marmara Evleri İhlas İlköğretim Okul Müdürü Sebahattin Kazaz bu ödülü kazanmanın önemine dikkat çekti. İstanbul genelinde 2500 okul olduğunu ve bu okullardan 80 tanesinin değerlendirildiğini belirten Kazaz, dereceye giren 16 ilköğretim okulundan biri olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Okul olarak İl ve ilçe bazında yapılan resmi faaliyetlere ve yarışmalara katıldıklarını söyleyen Kazaz, aldıkları başarılarla bu ödülü aldıklarını vurguladı.
 
İstanbul genelinde 16 ilköğretim okulu ve 5 lisenin ödül aldığı Kültür Bayrağı Projesi, ilçe, il, yurtiçi ve yurtdışı yarışmalara öğrencilerin katılımını sağlamak amacıyla uygulamaya konuldu. Başarı kriteri içeriğinde spor, müzik, halk oyunları gibi yarışmalar bulunmayan uygulamada öğrencide güven ve sorumluluk duygusunu geliştirmeye, yeni ilgi alanları oluşturmaya yönelik kültürel faaliyetlerde (resim yarışmaları, kompozisyon yarışmaları gibi.) alınan başarılar ön planda tutuluyor.
 



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —