Tarih: 21.10.2011 17:12

Özkan, Hipertansiyona Dikkat

Facebook Twitter Linked-in

Bu kapsamda, International Hospital Kardiyovasküler Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Süleyman Özkan, Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde “7’den 77’ye Kalp Ameliyatları” isimli bir söyleşi gerçekleştirdi. Özkan, söyleşisinde, bebeklik döneminden yetişkinliğe, kalp hastalıkları ve ameliyatları ile ilgili merak edilenleri cevaplayarak, hipertansiyonun sağlık üzerindeki etkisine dikkat çekti.
 
5 Dakika Dinlenmeliyiz
Tansiyonun insan sağlığı üzerindeki önemine vurgu yapan Kardiyovasküler Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Süleyman Özkan, doğru tansiyon ölçmenin inceliklerini katılımcılarla paylaştı. Özkan, “Tansiyon ölçerken öncelikle 5 dakika dinlenmeliyiz. Ardından doğru sonuç almak için iki kez ölçüm yapmalıyız. Normal seviyedeki tansiyon ölçümüz 12/8’dir. Eğer tansiyonumuz bu rakamın üzerine çıkarsa, hipertansiyon riski taşıyor olabiliriz. Bu durumda hekime başvurmalıyız. Çünkü yüksek tansiyon, geri dönüşü olmayan hastalıklara sebebiyet vermektedir.”dedi.
 
Sağlıklı Bir Kalp İçin
Türkiye’de bir numaralı ölüm sebebinin kalp hastalıkları olduğuna dikkat çeken Özkan, “Hipertansiyon hastası olmamak ve sağlıklı bir kalbe sahip olmak için, öncelikle fazla kilodan kaçınılması gerekiyor. Aşırı tuzu hayatımızdan çıkarmak, fiziksel aktiviteleri arttırmak, stresten uzak durmak ve bitki ağırlıklı beslenmekte bu süreçte önemli olan diğer faktörlerdir” diye konuştu.
 
By Pass İle En Az 10 Yıl, %80 Başarı
Özkan, koroner arter ve kalp kapak hastalıklarının cerrahi müdahaleleri hakkında katılımcıları bilgilendirerek, birçok kalp hastalığının kalp ekosuyla belirlendiğine dikkat çekti. Tıbbın  günümüzde BY PASS ameliyatlarında oldukça başarılı olduğunu belirten Süleyman Özkan, by pass ameliyatı geçiren bir hastanın en az 10 yıl, yüzde 80 oranında kalp hastalığının önüne geçildiğini söyledi. Özkan, küçük çocuklarda morarma, parmaklarda şişme ve çabuk yorulmanın bir kalp sorunu olabileceğine dikkat çekerek, aileleri bu konuda uyardı.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —