Tarih: 21.10.2011 20:14

Büyükçekmece Şehidine Ağladı

Facebook Twitter Linked-in

Kuba Camiinde okunan Mevlid-i şerife, Büyükçekmece Kaymakamı İsmail Gündüz başta olmak Büyükçekmece Belediye Başkan vekili Coşkun Kaynak, Belediye Başkan Yardımcısı Reşit Oral,  Büyükçekmece Belediyesi Özel Kalem Müdürü Hasan Akkuş ve ilçe protokolünün yanı sıra  Büyükçekmece halkının yoğun katılımı sayesinde camii olup taştı.
Büyükçekmece Müftüsü Mehmet Narin okunan mevlid i şerifin duasında şehitliğin kutsal bir makam olduğunu hatırlatarak, devlete başkaldırmanın dinde yerinin olmadığını vurguladı. Öte yandan Avrupa Parlementosu Yerel ve Bölgesel Kongresine katılmak üzere Strazburga gittiği için mevlide katılamayan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün de  telefonla bir açıklama yaparak şunları söyledi; “Bütün şehitlerimizin ruhları şad olsun. Ailelerinin ve bütün Türkiye’nin başı sağ olsun. Ben inanıyorum ki bu vatanı bölmek isteyenler bir gün cezalarını er ya da geç mutlaka bulacaklar” dedi.
Akgün; “24 askerimizi şehit ederek yüreğimizi yakanları nefretle kınıyorum. Hiç kimse unutmasın ki bu vatan kolay kurulmadı kolay da yıkılamaz. Aynı vatan, aynı bayrak aynı dil olduğu sürece Türkiye tek yürektir kimsenin bu ülkeyi bölmeye gücü yetmez” şeklinde konuştu..
 
Büyükçekmece Halkı Duyarsız Kalmadı…
Kuba Camiinde okunan mevlitden sonra teröre karşı tepkilerini göstermek ve Türkiye’nin bölünmez bir bütün olduğunu göstermek için  Büyükçekmece gençliğinin düzenlediği yürüyüşe ilçe halkı büyük katılım gösterdi. İlçenin değişik mahallelerinden yürüyüşe geçen Büyükçekmece halkı Cumhuriyet meydanında buluştular terörü hep birlikte lanetlediler.
 



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —