Tarih: 25.10.2011 14:31

Van'da ölen memurlar toprağa verildi

Facebook Twitter Linked-in

GALERİ İÇİN TIKLAYIN

Van'da meydana gelen depremde hayatını kaybeden Hanım Zahma (31), memleketi Konya'da toprağa verildi.

Van'ın Erciş ilçesinde alışveriş yaptığı marketin bulunduğu binanın çökmesi sonucu yaşamını yitiren Zahma'nın cenazesi askeri yetkililer tarafından memleketi Konya'ya getirildi.

Zahma'nın cenazesi, Selimiye Cami'de Konya İl Müftüsü Şükrü Özbuğday tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından Üçler Mezarlığı'nda toprağa verildi.

İki çocuk annesi Zahma'nın marketten çıkmaya çalıştığı esnada binanın çöktüğü, depremden yara almadan kurtulan çocukların deprem esnasında evlerinde olduğu bildirildi.

Zahmanın eşi Uzman Çavuş Bahattin Zahma'nın deprem esnasında görev yeri olan Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde bulunduğu belirtildi.

Cenazeye Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Yılmaz Özkaya, Konya Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Namık Boran, askeri yetkililer, Zahma'nın eşi Bahattin Zahma, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.YİĞİT AİLESİ SAMSUN'DA TOPRAĞA VERİLDİVan'da meydana gelen depremde yaşamını yitiren öğretmen Nesrin Yiğit ile eşi Mustafa ve oğlu Furkan Yiğit, memleketleri Samsun'da toprağa verildi.

Van'ın Erciş ilçesinde yaşadıkları binanın yıkılması sonucu hayatını kaybeden ilköğretim okulu öğretmeni Nesrin Yiğit (25) ile eşi Mustafa (27) ve oğlu Furkan Yiğit'in (4) cenazeleri, yakınları tarafından memleketleri Samsun'a getirildi.

Büyük Cami'ye götürülen cenazeler, öğle namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrasında Derecik Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Bu arada 5 yıllık evli Yiğit çiftinin yaklaşık 1.5 yıl önce Van'a gittiği öğrenildi.

Cenazeye, Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Hülya Ertürk Koç, İl Müftü Vekili Hasan Yozgat, Kavak Belediye Başkanı Şerif Ün ile ölenlerin yakınları katıldı.23 YAŞINDAKİ NİĞAR ÖĞRETMEN TOPRAĞA VERİLDİVan'da meydana gelen depremde hayatını kaybeden 23 yaşındaki öğretmen Nigar Gençel, Tokat'ta toprağa verildi.

Van'ın Erciş ilçesinde yaşadığı binanın yıkılması sonucu yaşamını yitiren genç öğretmen Gençel'in cenazesi, Güryıldız Beldesi Belediyesi'ne ait cenaze aracıyla ailesinin yaşadığı beldeye getirildi.

Öğretmen Gençel'in cenazesi, Medrese Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından belde mezarlığında toprağa verilirken, genç öğretmenin tabutuna duvak konulduğu görüldü.

Erciş Çelebibağı Karakoyunlu İlköğretim Okulu'na 52 gün önce atanan rehber öğretmen Nigar Gençel'in 2 kardeşinin olduğu, babasının ise inşaatlarda çalıştığı öğrenildi.

Bu arada acılı baba Rahim Gençel, gazetecilere yaptığı açıklamada, kızının öldüğünü Van'dan gelen bir telefondan öğrendiklerini ifade etti.

Belediyeye ait cenaze aracıyla yola çıktıklarını belirten Gençel, ''Erciş'te durum çok kötü. Üçte ikisi yıkık durumda. Ambulanslardan geçilmiyor. Kızım görev yerine 52 gün önce atandı. Kız kardeşimin oğlu Yalçın'da oradaydı. O ikinci katta, kızım ise 4. katta oturuyordu. Yalçın dışarda olduğu için kurtuldu'' diye konuştu.

Bu arada Gençel'in yakınları çekim yapan basın mensuplarına tepki gösterdi.ADANALI POLİS GÖZYAŞLARI İLE UĞURLANDI Van'da meydana gelen depremde yaşamını yitiren polis memuru Ertan Açıkgöz (24), memleketi Adana'nın Ceyhan ilçesine bağlı Mercimek beldesinde gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Van'ın Erciş ilçesinde yıkılan bir binada hayatını kaybeden Açıkgöz'ün cenazesi belde mezarlığına getirildiği sırada babası Bayram, annesi Saime ve kardeşi Erman gözyaşlarına hakim olamadı. Anne Saim ve baba Bayram Açıkgöz, güçlükle sakinleştirildi.

Burada kılınan namazın ardından polis memuru Açıkgöz'ün cenazesi toprağa verildi.

Bekar ve 4 yıllık polis olan Açıkgöz'ün 3 ay önce Tekirdağ'dan Van'ın Erciş ilçesine tayin edildiği öğrenildi.

Açıkgöz'ün Erciş'te 5 katlı bir binanın en üst katında kiracı olarak oturduğu, depremde tamamen yıkılan binanın enkazının altından cesedinin dün çıkarıldığı kaydedildi.

Cenaze törenine Açıkgöz'ün yakınlarının yanı sıra Kaymakam Gürbüz Karakuş, Adana İl Emniyet Müdür Yardımcısı Gürkan İlhan, İlçe Emniyet Müdürü Zülfikar Sökmen, meslektaşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törenin sonunda Kaymakam Karakuş, acılı babaya tabutun üstündeki Türk bayrağını verdi.ADANALILAR GÜLDANE ERDAL'A AĞLIYOR

Eş durumundan tayin olduğu Van'ın Erciş ilçesinde depremde beden eğitimi öğretmeni eşi ile birlikte yaşamını yitiren sınıf öğretmeni Güldane Erdal (28), memleketi Adana'da toprağa verildi.

Van'ın Erciş ilçesinde yıkılan bir binada hayatını kaybeden Erdal'ın cenazesi Turgut Özal Bulvarı'ndaki baba evine getirildi. Tabutunun üzerine düğün için alınan duvağı serilen genç öğretmenin cenazesi buradan Kabasakal Mezarlığı'na götürüldü. Güldane Erdal'ın cenazesi kılınan namazın ardından toprağa verildi.

Erdal'ın babası Bünyamin ve Annesi Fahriye Köse, gözyaşlarına hakim olamazken, Güldane Erdal'ın öğretmen arkadaşları ve yakınları anne babayı güçlükle sakinleştirdi.

Güldane Erdal'ın amcası Karaisalı ilçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Köse, yeğeninin daha 3 yıllık öğretmen olduğunu belirterek, Van Erciş'den geçen sene Şanlıurfa'nın Siverek ilçesine tayininin çıktığını söyledi.KARAMANLI ÖĞRETMEN TOPRAĞA VERİLDİVan'ın Erciş ilçesinde öğretmenlik yaparken depremde yaşamını yitiren İrfan Ataseven (25), Karaman'ın Sarıveliler ilçesi Göktepe beldesinde toprağa verildi.

Ataseven'in cenazesi, yakınları tarafından ambulansla beldeye bağlı Esentepe Mahallesi'ndeki baba evine getirildi. Öğretmen Ataseven'in cenazesi başında annesi İsmahan (44), babası Abdullah (47) ve kız kardeşleri Emine ile Fadime Ataseven gözyaşı döktü.

Baba Ataseven, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunun Van'da 1 yıldır görev yaptığını, deprem haberini alır almaz Van'a hareket ettiklerini söyledi.

Van'a varmadan oğlunun Erciş ilçesindeki evinden sağ kurtarıldığını öğrendiğini fakat ilçeye vardığında kendisine acı haberin iletildiğini ifade eden Ataseven, şunları kaydetti:

''Oğlum hastanede hayatını kaybetmiş. Evde 3 kişi kalıyorlarmış. 2 arkadaşı kurtarılmış. Oğlum geçen yıl sözleşmeli olarak Van'ın Erciş ilçesi Çelebibağ köyü Sıtkı Kırım İlköğretim Okulu'nda öğretmenliğe başladı. 2011 Şubat ayında ataması yapıldı. Tayini de köyümüze 15 kilometre uzaklıktaki Civler köyüne çıktı. Fakat kendisi öğrencilerini bırakmamak için görev yerinde kalmayı tercih etti. O benim tek erkek çocuğumdu. 2 tane kızım var. Bu acıya nasıl dayanacağım bilmiyorum.''

Musa Bey Camisi'ne getirilen Ataseven'in cenazesi öğle namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra Esentepe Mezarlığı'nda toprağa verildi.ZEHRA ÖĞRETMEN GÖZYAŞLARI ARASINDA TOPRAĞA VERİLDİİlk görev yeri olarak atandığı Van'ın Erciş ilçesinde meydana gelen depremde yaşamını yitiren 22 yaşındaki öğretmen Zehra Kaya Şelale, memleketi Antalya'nın Manavgat ilçesinde toprağa verildi.

Zehra Kaya Şelale'nin cenazesi, evinden alınarak Bayır Mezarlığı'na götürüldü. Mezarlık içindeki camideki cenaze namazını, Manavgat Müftü Vekili ve Serik Müftüsü Mustafa Altun kıldırdı.

Müftü Altun, cenazede yaptığı duada, Zehra Öğretmen'in önce vatanın diğer çocuklarını ardından da kendi çocuklarını yetiştirmek gibi ulvi bir görev üstlendiğini, ancak takdir-i ilahiye karşı duadan başka yapacak bir şey olmadığını ifade ederek, Zehra Öğretmen için helallik istedi.

Cenaze namazına Zehra Kaya Şelale'nin yakınları, Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Faruk Karcı, şube müdürleri, daire amirleri, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı. Cenaze namazında Zehra Kaya Şelale'nin yakınları güçlükle ayakta durabildi.

Öte yandan, Zehra Öğretmen'in Celal Bayar Üniversitesi Demirci Eğitim Fakültesinde tanıştığı eşiyle 3 ay önce resmi nikah kıydırdığı, Zehra Kaya Şelale ile meslektaşı eşi Mehmet Şelale'nin düğünlerini 12 Kasım'da yapmayı planladıkları öğrenildi.

Çiftin pazar günü arkadaşlarıyla kahvaltı yaptıktan sonra araçlarıyla hareket ederken, depremin meydana geldiği, binalardan birinin genç çiftin içinde bulunduğu otomobilin üzerine yıkıldığı öğrenildi. Depremde, Zehra Kaya Şelale'nin eşi Mehmet Şelale de ağır yaralanmıştı.52 GÜNLÜK ÖĞRETMEN HACER ÖZGÜR TOPRAĞA VERİLDİ

Van'da meydana gelen depremde hayatını kaybeden öğretmen Hacer Özgür'ün cenazesi, Ankara'nın Polatlı ilçesinde toprağa verildi.

Van'ın Erciş ilçesi Kırkdeğirmen köyünde 52 gün önce sınıf öğretmeni olarak göreve başlayan, seminer için gittiği Erciş'te bulunduğu salonun yıkılması sonucu ölen Hacer Özgür'ün (26) cenazesi, bugün öğle namazının ardından cenaze namazının kılınmasından sonra Polatlı Şehir Mezarlığı'nda defnedildi.

Avrupa'da işçi olarak çalışan baba İsmet Özgür, kızının Türk bayrağı ve eşarp örtülü tabutuna sarılarak ağladı. Uzun süre Polatlı Karahamzalı köyü ve ilçe merkezindeki okullarda sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenilen Hacer Özgür'ün eski öğrencileri de gözyaşı döktü.BOLULU ÖĞRETMEN TOPRAĞA VERİLDİVan'da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremde enkaz altında kalarak hayatını kaybeden öğretmen Ümit Kaplan'ın cenazesi Bolu'da toprağa verildi.

Van'ın Erciş ilçesinde öğretmenlik yapan Ümit Kaplan'ın (31) cenazesi, ailesi ve yakınları tarafından Bolu'ya getirildi.

Bolu'daki Tepecik Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından Kaplan'ın cenazesi Sümer Mahallesi mezarlığında toprağa verildi.

Kaplan'ın ailesi, nişanlısı ve yakınları cenaze töreninde sinir krizi geçirdi.

Ümit Kaplan'ın Erciş'te 4 yıldır öğretmenlik yaptığı, hemşire olarak Elazığ'da görev yapan nişanlısıyla yarıyıl tatilinde evleneceği öğrenildi.İKİ AYLIK ÖĞRETMEN HASAN AKBULUT DEFNEDİLDİVan'da meydana gelen depremde yaşamını yitiren iki aylık öğretmen Hasan Akbulut (24) ile bankacı Önder Erden (23) Çorum'da toprağa verildi.

Van'ın Erciş ilçesinde yıkılan bir binanın altında kalan öğretmen Hasan Akbulut'un cenazesi, yakınları tarafından Çorum Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi bahçesine getirildi.

Burada kılınan cenaze namazının ardından genç öğretmenin cenazesi Ulu Mezarlık'taki aile kabristanlığında toprağa verildi.

Cenazeye, Akbulut'un ailesi ve yakınları, Çorum Valisi Nurullah Çakır, Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Deprem sonrasında oğlundan haber alınamaması üzerine beraberindekilerle Van'a gittiklerini dile getiren baba Yakup Akbulut, ''Oğlumu topraktan kendi ellerimle çıkardım'' diye ağladı.

Akbulut'un, iki ay önce ilk görev yeri olan Erciş'e İngilizce öğretmeni olarak atandığı öğrenildi.

Yine aynı olayda hayatını kaybeden 23 yaşındaki bankacı Önder Erden'de Ulu Cami'de kılınan cenaze namazının ardından Ulu Mezarlık'taki aile kabristanlığında defnedildi.

Genç bankacının cenazesine ailesinin yanı sıra Çorum Valisi Nurullah Çakır, Tokat Valisi Şerif Yılmaz, Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ile çok sayıda vatandaş katıldı.ANA SINIFI ÖĞRETMENİNE SON VEDAVan'da meydana gelen depremde enkaz altında kalarak hayatını kaybeden ana sınıfı öğretmeni Öznur Kahraman (34), memleketi Çanakkale'nin Biga ilçesinde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Van'ın Erciş ilçesindeki Bulamaç köyü ilköğretim okulunda ana sınıfı öğretmeni olarak görev yapan Kahraman'ın cenazesi, işlemlerin tamamlanmasının ardından Biga'ya getirildi.

Kahraman'ın cenazesi Sakarya Mahallesi Ayazma Caddesi'ndeki evinin önünden geçirilip, Alişdede Camisi'ne getirildi. Bu sırada Kahraman'ın annesi Leyla ve babası Hüseyin Pektaş tabuta sarılıp, uzun süre gözyaşı döktü.

Cenaze, burada kılınan namazın ardından Karaçayır Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Törene, Kahraman'ın yakınlarının yanı sıra, Kaymakam Fatih Genel, Belediye Başkanı Mehmet Özkan, siyasi parti temsilcileri, oda başkanları, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

Yaklaşık 2 ay önce Van'a atanan Öznur Kahraman'ın, 12 yıllık evli olduğu, İrem ve Ecem adlı 2 kız çocuğu bulunduğu öğrenildi.

Kaynak : haber7.com




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —