Tarih: 10.02.2010 10:55

Erdoğan'ın anayasada 330 endişesi

Facebook Twitter Linked-in

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, anayasa değişikliğini referandum yoluyla yapmak için TBMM'de gereken en az 330 oyun önemine işarete ederek, '330'u garantilersek, referanduma gideriz. Millete gitmekten, referandumdan korkmuyoruz' dedi.

Vekillere, '330'u bulabilir miyiz' diye soran Erdoğan, BDP'yi ima ederek, 'En az bir siyasi partinin desteğini almak lazım' dedi. TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya'nın 'açık oylama' önerisine de sıcak bakmayan Erdoğan, 'O, olmaz' diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün AKP Genel Merkezi'nde milletvekilleriyle değerlendirme toplantısı yaptı. Milletvekilleri, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 'Yeni bir anayasa için fırsat kaçtı' sözlerini değerlendirdi. Mini anayasa paketi için hala şans olduğunu kaydeden vekiller, 'Yüksek yargı reformu getiren ve parti kapatmayı engelleyen bir düzenlemeyi mutlaka yapmalıyız' görüşü üzerinde birleştiler.

'HESABI İYİ YAPMALIYIZ'

'Anayasa değişikliğini benden çok isteyen olamaz. Ancak hesabı, kitabı iyi yapmalıyız' diyen Erdoğan, referandum için TBMM'den en az 330 oy alınması gerektiğini vurgulayarak, '330'u garanti edersek değişikliği getiririz. Önümüzü görürsek getiririz. Bakın şu anda bile grupta 50 vekil eksik. Çünkü çoğu yurtdışında, kimi görev için başka bir kentte. Dolayısıyla öyle kolay değil' yorumunu yaptı.

'HERKES AKSOY OLAMIYOR'

AK Parti Kütahya Milletvekili Soner Aksoy, başörtüsü takan eşiyle birlikte bir hastalarını ziyaret etmek için gittikleri askeri hastaneye alınmadıklarını belirterek, 'İğneli (başörtüsünde) olunca almıyorlar, iğnesiz olunca alıyorlar. Böyle saçmalık mı olur? Ben takmadım, eşimle girdim' dedi. Bu sözler üzerine gülen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da, 'Herkes Soner Aksoy olamıyor' diye takıldı.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —