Tarih: 25.10.2011 13:30

1 Ekimde çıkan İtibar ikinci baskıyı yaptı

Facebook Twitter Linked-in

1 Ekim’de yayın hayatına başlayan İtibar, birinci baskısını tüketti ve yeniden baskı yaptı. Edebiyat dünyasına yeni bir dergi olarak giriş yapan İtibar dergisi, Kırklar Dergisi'nden tanınan ekip tarafından hazırlandı.

Genel Yayın Yönetmenliği'ni İbrahim Tenekeci’nin yaptığı dergide Hüseyin Akın, Ahmet Murat, Osman Toprak, Furkan Çalışkan, Ali Görkem Userin ve Mustafa Akar mutfaktaki isimler.

Süleyman Çobanoğlu, Haydar Ergülen, Levent Dalar, Hüseyin Akın gibi usta isimlerin yanında 2000 kuşağının önemli şairlerinden Furkan Çalışkan, Ahmet Edip Başaran, Mustafa Akar, Ali Görkem Userin ve İbrahim Gökburun’un da şiir ve yazılarıyla katkı sağladığı İtibar dergisi, iddiası olan bir kadro dergisi görünümünde.

Osman Konuk’un daha önce Heves’te okuduğumuz Küllük yazıları da artık İtibar dergisinde devam edecek.

Uzun zamandır hikâye yayımlamayan usta yazar Fatma Barbarosoğlu da yeni hikâyesiyle İtibar’ın ilk saysında yer almış.

Ayrıca Muzaffer Serkan, Muhammed Mücahit Yılmaz ve Murat Saldıray gibi genç şair adayları da şiiriyle dergide görünüyorlar. Bu yanıyla İtibar dergisinde yeni soluklara önem verileceği de anlaşılıyor.

Abdullah Harmancı’nın Dergilerde Öyküler köşesi İtibar’ın hikâyeye verdiği değeri, önemi öne çıkartıyor.

İyi şiirin, yazının ve hikâyenin giderek azaldığı, dergilerin de artık okunmamaya yüz tuttuğu hesaba katılırsa, aylık olarak yayımlanacak olan İtibar dergisinin önemli isimleri bir araya getirmesi ve kısa sürede tükenip, ikinci baskısını yapması, günümüzde zor görünen bir durumdu.

Aylık olarak yayımlanacak olan İtibar’da birçok sürpriz isimle de karşılaşacağımız da konuşuluyor. 

Kaynak : haber7.com




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —