Tarih: 25.10.2011 11:32

Deutsche Bank ve UBS'nin 3. çeyrek kârı

Facebook Twitter Linked-in

Alman Deutsche Bank üçüncü çeyrekte 777 milyon avro kar etti.

Deutsche Bank, geçen yıl üçüncü çeyrekte 1,2 milyar avro zarara rağmen bu yıl aynı çeyrekte 777 milyon avro kar ettiğini açıkladı.

Banka aynı çeyrekte gelirlerini yüzde 47 artırarak 7,3 milyar avroya çıkardı. Deutsche Bank geçen yıl aynı çeyrekte 2,3 milyar avro gelir elde etmişti.

Deutsche Bank Üst Yöneticisi Josef Ackermann, ''üçüncü çeyrekte yatırım bankacılığında riskli işleri azaltmalarından önemli oranda faydalandıklarını, klasik bankacılık işlerinden kazançlarını artırdıklarını, sermaye, likidite ve fon pozisyonlarını güçlendirdiklerini'' belirtti.

Üçüncü çeyreğin, Amerikalı yatırım bankası Lehman Brothers'ın 2008 yılında çökmesinden bu yana en zorlu çeyrek olduğunu belirten Ackermann, ''Üçüncü çeyrekte işletme ortamı, kötüleşen makroekonomik görünüm ve finansal piyasalardaki önemli karışıklık nedeniyle 2008 yılının sonundan bu yana en zorlu dönem oldu'' dedi.

İsviçreli UBS

Bu arada İsviçreli UBS bankası, 1,8 milyar franklık (2,3 milyar dolar) usulsüz işlem sonucu ortaya çıkan kayıp nedeniyle üçüncü çeyrekte karının yüzde 39 düştüğünü açıkladı.

UBS, geçen yıl üçüncü çeyrekte 1,66 milyar frank olan karının bu yıl aynı çeyrekte yüzde 39 düşüşle 1 milyar franka gerilediğini bildirdi.

Bankanın üçüncü çeyrekte karının düşmesinde, Eylül ayında bankanın yatırım bankacılığı bölümünde bir çalışanın yetkisiz işlemleri nedeniyle 1,8 milyar frank zarar etmesinin ve 394 milyon franklık yeniden yapılanma maliyetlerinin etkili olduğu belirtildi.

UBS'deki 1,8 milyar franklık zarar nedeniyle UBS Üst Yöneticisi (CEO) Oswald Grübel geçen ay istifa etmek zorunda kalmıştı.

UBS'nin geçici CEO'su Sergio Ermotti, ''bankanın finans, sermaye ve fon pozisyonlarının sağlam kalmaya devam edeceğini'' ifade etti.

Kaynak : haber7.com




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —