Tarih: 25.10.2011 10:51

Edirne'de buğday ekimi başladı

Facebook Twitter Linked-in

Edirne'de bu yıl 400 bin dönümlük bir alanda buğday ekimi yapılacağı bildirildi.

Geçen haftaki kar yağışı ve sağanak nedeniyle çiftçilerin yeni yeni ekim yapma fırsatı bulduklarını ifade eden Yorulmaz ''Geçen hafta kar ve yağmur nedeniyle tarlalar çok çamur olmuştu.

Çiftçilerimiz yağışların kesilmesini bekledi. Birkaç günden beri havalar çok iyi gidiyor. Toprak ekime daha hazır hale geldi. Çiftçilerimiz buğday ekimine başladı. Bu yıl Edirne merkez ve köylerinde 400 bin dönümlük bir alanda ekim yapılacak''dedi.

''Edirne buğdayı piyasalarda aranan kalitede''

Edirne buğdayının çok kaliteli olduğunu ve piyasalarda aranan bir buğday haline geldiğini anlatan Yorulmaz, ziraat odası olarak çiftçilere her türlü desteği verdiklerini söyledi.

Çiftçilerin tek sıkıntısının girdi fiyatlarındaki artış olduğunu anlatan Yorulmaz,''Geçen seneye nazaran gübre yüzde 100 arttı, mazot 1 lira arttı. Fakat buğday fiyatların hemen hemen geçen seneye oranla aynı kaldı.

Buda çiftçilerimizin üretimini olumsuz etkiliyor. Bazı çiftçilerimiz gübre çok pahalı olduğu için yeteri kadar gübre tedarik edemiyor. Buda buğdayda rekoltenin düşmesine neden oluyor'' diye konuştu.

Kaynak : haber7.com




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —