Tarih: 01.01.0001 00:00 193

100 otomobili yaktı!

Almanya'nın başkenti Berlin'de gözaltına alınan bir kişinin 100'den fazla lüks otomobili yaktığını itiraf ettiği bildiriliyor.

100 otomobili yaktı!

Polis, 27 yaşında ve işsiz olan, birikmiş birçok borcu bulunan şahsın sosyal haset ve öfke duygularına kapılarak üç ay içinde 67 otomobili ateşe verdiği açıkladı.

Yakındaki 35 otomobil de yine benzer şekilde yakıldı. Berlin'de bu yıl çoğunluğu BMW, Mercedes ve Audi olmak üzere 470 dolayında otomobil yakıldı. Sorunun büyümesi üzerine geceleri sokakta kundakçı zanlılarını aramak üzere 500 polis görevlendirildi ve 150 kişilik özel bir birim oluşturuldu.

Berlin polisi, federal hükümetten yüksek teknolojik özellikler taşıyan gereç ve termal kameralı helikopter talebinde bulundu. Dün gözaltına alınan zanlının, Haziran ve Ağustos ayları arasında 67 otomobili ateşe verdiğini itiraf ettiği; bazı durumlarda, başlayan yangının çevredeki diğer taşıtlara sıçradığını söylediği öğrenildi.

Üst düzey emniyet yetkilisi Oliver Stepien, yakalanan şahısla ilgili olarak, 'Zanlı, siyasi niyetlerle değil, sosyal haset duygusuyla hareket ediyordu. Bize, 'borcum var, hayatım da beş para etmez; oysa bu lüks otomobillere sahip insanlar çok daha iyi koşullarda yaşıyor, onun için de bunu hak ediyorlar' dedi.' açıklamasında bulundu.

Bu ayın başlarında Berlin demiryolu sistemi de çeşitli kundaklama eylemlerine hedef olmuş; hızlı tren hattı da dahil olmak üzere çeşitli yerlere patlayıcı maddeler yerleştirilmişti. Daha önce adı duyulmamış olan ve kendisini Hekla Komitesi olarak adlandıran bir sol grup, patlayıcı maddeleri kendilerinin yerleştirdiğini açıklamıştı.

İHA

Kaynak : haber7.com


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.