Tarih: 01.01.0001 00:00 386

4 ülkenin arama kurtarma ekibi Van'da

Arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere Meksika, İspanya, Portekiz ve Güney Kore'den gelen ekipler Van'da çalışmalara başladı.

4 ülkenin arama kurtarma ekibi Van

Kenan Gürbüz'ün haberiVan'ın Erciş ilçesinde yaşanan 7.2 büyüklüğündeki depremin ardından arama kurtarma çalışmalarının yoğunlaştığı Vanyolu Caddesi'ndeki çalışmalara katılan 1'i kadın 5 kişiden oluşan Meksikalı arama kurtarma ekibi, yerel kıyafetleriyle dikkati çekti.Bursa Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlik Müdürü ve Erciş Arama Kurtarma Koordinatörü Yalçın Mumcu, Meksika'dan gelen uzman ekibin malzemeleri olmadığı için Van Afet ve Acil Durum ekibiyle birlikte çalışacağını belirterek, ''Bölgemizdeki arama kurtarma çalışmalarına Azerbaycan ekibi yaklaşık 100 kişilik ekiple katılıyor. Van'a yardım amacıyla gelen yabancı ekiplerle uyumlu bir çalışma yapmayı umuyoruz'' dedi.Bölgedeki enkazlarda yürütülen arama kurtarma çalışmalarına katılan ekipler ise Türk ekiplerin teknolojik donanım olarak kendilerini şaşırttığını ifade ederek, ''Deprem bölgesine kısa sürede ulaştığını öğrendiğimiz Türk arama kurtarma ve sivil savunma ekipleri özellikle enkazda canlı arama konusunda çok iyi bir noktaya gelmiş durumda. Türk arama kurtarma ekipleri, Van depremi sonrasında yaşadıkları tecrübeleri dünyayla paylaşmalı'' diye konuştu.Yabancı arama kurtarma ekiplerine enkaz alanında Türkçe çeviri yapan tercümanların eşlik ettiği gözlendi.

Kaynak : haber7.com


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.