Tarih: 29.10.2011 09:37

Merkel'e 'Hitler' ve 'Baba' benzetmesi

Facebook Twitter Linked-in

Polonya’nın Başbakanı Tusk’ın, Merkel’in elini öpmesi, Baba filminin el öpme sahnesine benzetildi. Yunan eylemciler ise Nazi benzetmesi yaptı.

Belçika’nın başkenti Brüksel’de yapılan AB liderleri toplantısına Almanya Başbakanı Angela Merkel damga vurdu. Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’yi yanına alan Merkel, Euro’yu kurtarmak için hazırlanan ikinci paketi AB liderlerine kabul ettirdi.

Euro’yu kurtarma paketi üzerinde anlaşma sağlandıktan sonra AB dönem başkanlığı yapan Polonya’nın Başbakanı Donald Tusk’ın, Merkel’in elini saygıyla öpmesi, ünlü ‘The Godfather’ filmini akla getirdi.

Almanya’nın en yüksek trajlı gazetesi Bild, Başbakan Tusk’ın, Angela Merkel’in elini öpmesini ‘The Godfather’ filminde bütün mafya babalarının sıraya girerek Marlon Brando’nun canlandırdığı Don Corleone’nin elini öpmesine benzetti.

‘Kamuya zarar veriyor’ yazdılar

Yunanistan’da ise tasarruf tedbirlerini protesto eden eylemcilerin Almanya Başbakanı Merkel’e tepkileri ise devam ediyor. Yunan eylemciler, Merkel’i Nazi lideri Adolf Hitler’e benzetti. Merkel’i Hitler’e benzeten posterler ve afişler basıldı.

Posterlerin üzerinde Merkel için ‘kamuya zarar veriyor’ ifadeleri kullanıldı. ABD Başkanı Barack Obama, borç krizinin aşılması konusundaki anlaşmayı memnuniyetle karşılayarak “AB’nin, krizin çözümü için kritik bir temel attığını” belirtti.

Ancak Dünya Bankası başkanı Robert Zoellick, liderlerin almaları gereken daha temel kararların bulunduğu uyarısını yaptı.

Keşke Atina’yı AB’ye almasaydık

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Fransız kanalına yaptığı açıklamada, Yunanistan’ın Euro Bölgesi’ne alınmasının hata olduğunu söyledi.

Ancak mevcut Yunan yönetimine güvendiğini ekleyen Sarkozy, Brüksel’de varılan anlaşma sayesinde Atina’nın borç krizini aşmasına yardımcı olunacağını ifade etti.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Stavros Lambrinidis ise BBC’ye yaptığı açıklamada, ülkesinin Euro Bölgesi’ndeki krizin sebebi olmadığını, herhangi bir ülkeyi günah keçisi yapmanın yanlış olduğunu söyledi.

Kaynak : haber7.com




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —