Tarih: 29.10.2011 14:35

İstanbul Kurtarma ekibi göz doldurdu…

Facebook Twitter Linked-in

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün deprem bölgesinde büyük gayret sarf eden İstanbul Kurtarma Ekibini kutladı. Enkaz altındaki son durumla ilgili İstanbul Kurtarma Ekibi Şefi Hayatı Akcan dan bilgi alan Başkan Akgün, 20 kişilik İstanbul ekibinin 5 canlı olmak üzere 13 de hayatını kaybeden vatandaşın cesedini çıkarttıklarını belirtti.
Öte yandan Van ve Erciş de depremden dolayı gerçek bir dramın yaşandığını dile getiren Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, özellikle yardımların sağlıklı bir şekilde dağıtılması konusunda sıkıntı yaşandığını anlattı. Başkan Akgün, “ Ben inanıyorum ki yetkililer bu sıkıntıyı da en kısa zamanda ortadan kaldırıp Vanlı kardeşlerimizin yaralarını bir an evvel saracaklar”dedi.
Van ve Erciş’te ki incelemelerinde depremzedelerin yapılacak yardımlara ihtiyacının olduğunu belirlediğini vurgulayan Başkan Akgün; “Televizyonlarda
söylendiğinden daha büyük dramlar yaşanıyor. Oradaki kardeşlerimiz özellikle katalitik, battaniye giyecek ve çocuk bezine çok ihtiyaç duyuyorlar. Bence gün bugündür. Bu insanların bu zor günleri atlatabilmeleri için tüm halkımızın destek olması gerektiğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.
Öte yandan Büyükçekmece Belediyesi olarak bir ambulans ile birlikte 4 tır yardımın yola çıktığını anlatan Başkan Akgün konuyla ilgili olarak şunları söyledi; “ Büyükçekmece halkına teşekkür ediyorum. Bize ulaştırdıkları yardımları istifleyen ekiplerimiz anında tırlarla deprem bölgesine aktarıyorlar” dedi.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —