Tarih: 29.10.2011 15:02

Küçük ellerden büyük sergi

Facebook Twitter Linked-in

Minik elleri sanatla buluşturan projede, binlerce çocuk velileri ile birlikte yer aldı. “Sokak Sanatla Güzel” adını taşıyan proje sayesinde, sanat kapalı mekanlardan çıkıp evlere, balkonlara, pencerelere ve oradan da sokaklara taştı. Öğrenciler, kağıt üzerine hazırladıkları eskizleri evlerinden getirdikleri 1 ile 1,5  metrekarelik masa örtüsü, perde ya da tuval bezi gibi yüzeyler üzerine velileri ile birlikte aktardı. Çalışmalara, Küçükçekmece İlçesi’ndeki okullarda eğitim gören 140 bin öğrenci ve velileri katıldı. Proje, katılımcı sayısı ile dünyada da bir ilki gerçekleştirdi. İlk kez bu kadar çok insanın yer aldığı bir açık hava sergisi İstanbul’da düzenlendi. 
 
DÜNYADA BİR İLK
“Sokak Sanatla Güzel” projesi, Küçükçekmece Belediyesi’nin öncülüğünde, Küçükçekmece Milli Eğitim Müdürlüğü ve DYO işbirliği ile hayata geçti. Okulların açılması ile birlikte çalışmalar da start aldı. Öğrenci ve velileri,  görsel sanatlar dersi kapsamında, okul bahçelerinde öğretmenlerinin gözetim ve kontrolünde çalıştı. Resimler, DYO’nun çevreye ve sağlığa dost boyaları ile yapıldı. Dünyada ilk kez böylesi bir çalışma yapılıyor ve sergileniyor.
 
PENCERE VE BALKONLAR RESİMLERLE SÜSLENDİ
“Sokak Sanatla Güzel” sergisinin açılışı ise Gültepe Mahallesi’nde bulunan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti İlköğretim Okulu önünde gerçekleşti. Binlerce çocuğun, büyük bir emekle yaptığı resimler, evlerin pencere ve balkonlarından sarkıtıldı. Küçükçekmece sokakları, evleri minik ressamların ellerinden çıkan resimlerle renklendi. Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen sergisinin açılışına, Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Levent Uslu, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hamdi Çakır ve DYO Boya Fabrikaları Genel Müdürü Serdar Oran katıldı.
 
KÜÇÜKÇEKMECE KÜLTÜR VE SANAT EVİ OLDU
Açılışta bir konuşma yapan Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı  Levent Uslu, “Son yedi yılda Küçükçekmece ilçesi kültürün ve sanatın evi haline gelmiştir. Bunun yansıması halkımızın olarak artık sergi salonlarına, kültür merkezlerine sığmadığını gördük. Bu nedenle dünyanın en büyük sergi salonu Küçükçekmece’nin sokakları olsun, perdelerimiz masa örtülerimiz tuvallerimiz olsun istedik. Bir öğrencinin başarısında kendisinin olduğu kadar öğretmeni ve velisinin de önemi çok büyük. Bu projede 140 bin öğrencimiz aileleri ve öğretmenleriyle hep birlikte çalıştı. Evdeki huzuru ve mutluluğu bir bakıma birlikte yaşanılan bu tip anlar meydana getirir. Bu açıdan bize destek veren ve projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.
 
YAŞAMA SANATLA DOKUNMAK
Sanatın çocuklara bambaşka bir pencere olacağını söyleyen DYO Boya Fabrikaları Genel Müdürü Serdar Oran ise “Sanat çocuklarımızın bambaşka bir pencereden bakmalarını sağlayacak. Yaşama sanatla dokunmak, bu yetiye sahip olmak onların genel olarak toplum ilişkilerine yeni bir boyut getirecektir. Yani sanat sadece bireyler için değil toplumlar için de hayati bir öneme sahiptir. Gerçekleştirdiğimiz bu proje bu açıdan gerçekten çok özel. Umarım çocuklarımızın sanatla bağı hiç kopmaz ve bundan sonra da hayallerinizdeki resimleri gerçekleştirmeye devam edersiniz” diye konuştu.
 
Açılış programının devamında Levent Uslu, projeye verdiği destek dolayısıyla DYO Boya Fabrikaları Genel Müdürü Serdar Oran’a plaket takdim ederken, çalışmada yer alan okul müdürleri ve görsel sanatlar öğretmenlerine temsili sertifika verildi.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —