Tarih: 29.10.2011 16:15

Ak Partili Belediyelerden Van’a Yardım

Facebook Twitter Linked-in

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin katılımıyla başlatılan dev yardım kampanyasında toplanan yardımlarla dolu tırlar yola çıktı. AK Partili İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul’daki 26 ilçe belediyesi, kurtarma ekipleri, 30 bin kişilik mobil mutfak ve araçlar, yardım malzemeleri ile Van’a yardım elini uzattı.
 
AK Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin katılımıyla başlatılan dev yardım kampanyasında toplanan yardımlarla dolu tırlar yola çıktı.
Yardım kampanyasının koordinasyonu için, 26 ilçe Belediye Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, 24 Ekim 2011 Pazartesi günü İl Başkanı Aziz Babuşcu’nun ev sahipliğinde bir araya geldi. AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nda düzenlenen yardım koordinasyonu toplantısında büyükşehir belediyesi ve ilçe belediyeleri tarafından toplanan yardımlar hakkında bilgi paylaşımı gerçekleştirildi. Toplantıya ev sahipliği yapan İl Başkanı Babuşcu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyelerinin deprem olur olmaz ilk yardım ve kurtarma ekipleriyle, bazı yardım malzemelerini acil olarak bölgeye sevk ettiklerini belirtti.
 
Yardımlar Van’a Gönderildi
Van Depremi sonrası bölgeye yardım amacıyla başlatılan bu kampanyaya vatandaşların yardımlarıyla büyük bir destek verdiklerini ifade eden Babuşcu, “Yarın (25.10.2011 itibariyle; çadır, battaniye, kışlık giyecek eşyaları, gıda paketi, su, çocuk bezi ve kadınlar için hijyen malzemeleri ile elektrikli ısıtma cihazları gibi yardımlarla dolu tırlar toplu olarak bölgeye hareket edecek” dedi. Belediye başkanlarıyla gerçekleştirilen bu koordinasyon toplantısında  deprem bölgesine kısa süreli değil, gerektiği sürece yardım malzemesi gönderilmesi kararı alındı. Koordinasyon toplantısında ayrıca yardım malzemelerinin özellikle depremin etkilediği köylere gönderilmesi ve İstanbul’daki her ilçenin, felaket bölgesindeki bir köyün ihtiyacını sürekli olarak karşılaması kararlaştırıldı.
 
Van’daki Deprem İçin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Tüm İmkânlarıyla Seferber Oldu
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 7.2 Büyüklüğünde depremle sarsılan Van'a yardımlarını aralıksız sürdürüyor. Kurtarma çalışmalarında aktiv görev alan Büyükşehir ekiplerinin yanı sıra lojistik destekle de depremzedelerin yanında olan Büyükşehir, İstanbul'da toplanan yardımları da organize ediyor. Depremin gerçekleştiği ilk günden bu yana AKOM'da oluşturulan kriz masasında yapılacak yardımları koordine eden Büyükşehir, depremzedelerin yaralarının sarılması için azami gayret sarfediyor. Depremin ardından kısa zamanda bölgeye intikal eden Büyükşehir bağlı yardım ve kurtarma birlikleri, çalışmalarını titizlikle sürdürüyor. Depremin hemen ardından kriz masası oluşturan Büyükşehir Belediyesi, ilk etapta 26 kişilik acil yardım ekibini bölgeye yönlendirdi. İkinci ekiple birlikte 6 kişilik ekip ve aydınlatma kulesi ve müdahale aracı bölgeye ulaştı. İSKİ'nin de inceleme ekibi gönderdiği bölgeye, Büyükşehir Belediyesi ayrıca 2 adet Koca Yusuf diye tabir edilen özel donanımlı itfaiye aracı, 2 adet çok maksatlı afet müdahale aracı, 2 ilk müdahale aracı, 3 adet ahtapot adı verilen özel araç, 2 kamyonet, 1 minibüs, 2 kurtarma aracı, 1 aydınlatma kulesi, 20 aydınlatma sistemi, 20 kişinin yemek yiyebileceği mobil mutfak, 5 bin ekmek üretme kapasiteli mobil fırın, mobil banyo, çok miktarda battaniye ve çadır ile 2 TIR dolusu su götürdü.
 
İbb, Van’a Mobil Fırın Ve Mutfak Da Gönderdi
Van'da meydana gelen depreme ilişkin Afet Koordinasyon Merkezi'nde (AKOM) gerçekleştirdiği basın toplantısında konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı kadir Topbaş, Van'daki depremin herkesi derinden sarstığını belirterek, 218 vatandaşın hayatını kaybettiğini, 1000'in üzerinde yaralı vatandaşların bulunduğunu ve çalışmaların devam ettiğini kaydetti. Türkiye'nin, doğal afet konusunda hazırlık safhasına girmesi gerektiğini belirten Başkan Topbaş, “Bölgeye, 30 bin kişiye yemek çıkarabilen mobil mutfağımızı, 5 bin ekmek üretebilen mobil fırınımızı, mobil tuvaletleri ve ısıtıcıları gönderiyoruz” dedi.

Yardım Malzemeleri Akom’da Toplanıyor
Başkan Topbaş, başta hükümetin, Türkiye'nin her bölgesinden sivil toplum örgütleri ve yerel yönetimlerin bölgeye büyük bir destek verdiğini ifade ederek, “Ölenlere Allah'tan rahmet, yaralılara da şifa diliyorum” dedi.
 
Belediye olarak bölgeye intikal eden ekibin çalışmalara başladığını, yardımların bir bölümünü kargoyla gönderdiklerini, büyük araçlar ve kurtarma ekipmanlarını kara yoluyla gittiklerini ifade eden Başkan Topbaş şöyle devam etti: “Büyük olaylara müdahale edebilen, kamerası ve betonu delme özelliği bulunan 'Koca Yusuf' araçlarının Sivas'ta yola devam ediyorlar. 133 personelimiz çalışıyor. Su ihtiyacını karşılamak için 10 kilometre mesafeden dakikada 6 ton içme suyu verebilen bir sistemi de bölgeye gönderdik. 5 su tankerini bugün yola çıkartıyoruz. Ayrıca Kızılay Başkanıyla görüşme yaptım. Özellikle mobil mutfak ihtiyacından bahsedildi. Bölgeye, 30 bin kişiye yemek çıkarabilen mobil mutfağımızı, 5 bin ekmek üretebilen mobil fırınımızı, mobil tuvaletleri ve ısıtıcıları gönderiyoruz. Mobil büfe ile orada çalışan ekiplere çay ve çorba hizmeti verecek. Bizim kanalımızla bölgeye yardım sunmak isteyen insanlara teşekkür ediyorum. Sayın Valimizle görüştük. AKOM'da merkez oluşturduk. Buraya gelen malzemeler bölgeye intikal ettirilecek.” Başkan Topbaş, belediyenin ekiplerinin yurt dışındaki afetlerde de görev aldığını ve deneyimli olduğunu anlatarak, bölgedeki diğer ekiplere katkısı olacağını ve yaraların milletçe sarılmasını arzuladığını söyledi. Başkan Topbaş, bölgedeki ekiplerde, kameralı, ses cihazlı araçların bulunduğunu, termal kameralar yardımıyla enkazda canlı bulunup bulunmadığının görüldüğünü belirtti.
 
İbb Ekipleri 3 Kişiyi Enkaz Altından Çıkardı
Van'da zaman kaybetmeden çalışmalara başlayan Büyükşehir ekibi, Zafer Soydan ve İrfan Atasever isimli iki öğretmeni enkazın altından sağ olarak kurtardı. Bir otelin enkazından çıkarılan öğretmenler tedavi altına alındı. Akşama doğru 1982 doğumlu bir genci enkazın altından sağ çıkarmayı başaran ekipler, çalışmalarını titizlikle sürdürüyor.
 



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —