Tarih: 01.01.0001 00:00 616

YASAKLI BAŞKAN YARDIMCISINA DÖRT KOLDAN İNCELEME

Beylikdüzü Belediyesi İmardan sorumlu Başkan Yardımcısı Ali Gençbay hakkında, MHP Grubu’nun Ağustos ayı Belediye Meclisi Toplantısı’nda verdiği önergeye, 60 gün sonra Ekim ayı’nda yazılı cevap veren Beylikdüzü Belediye Başkanı

YASAKLI BAŞKAN YARDIMCISINA DÖRT KOLDAN İNCELEME
ÖNERGE TIRPANLANMIŞ
MHP Grubu’nun verdiği önergede, “Başkan Yardımcısı Ali Gençbay’ın ortağı olduğu şirketin, Sultangazi Belediyesi’ne ait bir ihalede, “evrakta sahtecilik” yaptığı gerekçesiyle tüm kamu ihalelerinden 1 yıl süreyle yasaklı olduğu, evrakta sahteciliğin yüz kızartıcı suçlardan sayıldığı, devlet memuriyetine engel bu suç türünden dolayı İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü tarafından yasaklı konumuna düşen Ali Gençbay’ın, imar gibi hassas bir birimin yetkilisi olmasının; kamu vicdanını zedelediği, ilçede değişik söylentilere yol açtığı, devlet memuru statüsünde başkan yardımcılığı yapmasının etik olup, olmadığı” sorulmuştu. Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun tarafından verilen yazılı cevabın detaylarının, önerge konusuyla uyuşmadığı gibi, farklı yönlendirmeler bulunduğu dikkat çekiyor.
 
Başkan Yusuf Uzun’un yazılı açıklamasında “Ali Gençbay’ın ortağı olduğu şirketin iş bitirme belgesinin fotokopisi üzerinde oynama yapıldığı ve bir yıl süre ile ihaleden yasaklı olduğu ve bu konunun memuriyete engel olduğu ifade edilmektedir. Konu yargıya taşınmış ve henüz yargı süreci devam etmektedir. İşlemin kim tarafından yapıldığına dair bir yargı kararı olmadığı ile birlikte, konu; Sayıştay ve Büyükşehir Teftiş Kurulu tarafından incelenmektedir. Bu durum devlet memuru olmaya engel değildir. İnceleme ve yargı kararı neticesinde konu değerlendirilecektir” şeklinde ifadeler yer alıyor.
 Bu gelişme üzerine hemen devreye giren eski ortağı Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, cezanın verilmesinden 2 gün sonra İmardan Sorumlu Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. Başkan Yusuf Uzun, konuyla ilgili olarak şunları söylediği gelen bilgiler arasında yer alıyor. 'Ali Gençbay'ı tanırım. Eski ortağımdır. Birilerinin kurbanı oldu. İhaleye katılan firmalar onun şirketinin evraklarını kullanmış. Çok temiz bir arkadaşımızdır. Ben ona güveniyorum' dedi. Ali Gençbay ise Belediye Başkanı Yusuf Uzun'un bütün gelişmelerden haberi olduğunu söyleyerek, 'Benim ceza aldığımı biliyor. Ben birilerinin komplosuna kurban gittim. Göreve başlarken aldığım cezayla ilgili belgeyi de belediye başkanına sundum. Suçsuzum. Ben devletine ve milletine bağlı bir insanım. Ödediğim vergiler ortada'
 
GENÇBAY SAHTECİLİKTEN YASAKLANMIŞTI
 
Beylikdüzü Belediye Başkanı olmadan önce Vakar İnşaat Gayrimenkul Turizm San. Tic. Anonim Şti’nde ortaklığı bulunan Yusuf Uzun, 29 Mart Yerel 2009 seçimlerinden sonra, eski iş ortağı Ali Gençbay’ı, devlet memuru statüsünde imardan sorumlu Başkan Yardımcısı olarak görevlendirdi. Kutel İnş. Müh. Müşavirlik Turz. San. Ve Tic. Ltd.Şti. adlı firmaya eşi ile ortak olan Ali Gençbay, Sultangazi Belediyesi’nin düzenlediği bir ihaleye katılmış ve firması, evrakta sahtecilik yaptığı gerekçesiyle 24.10.2010 tarihinden itibaren 1 yıl süreyle tüm kamu ihalelerinden men edilmişti. Olayın yerel ve ulusal basında yer almasının ardından bir açıklama yapan Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, eski iş ortağı ve Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı Ali Gençbay’ın dürüstlüğüne kefil olduğunu beyan etmişti.
Beylikdüzü Belediyesi İmardan Sorumlu Teknik Başkan Yardımcısı Ali Gençbay’ın sahibi olduğu KUTEL İNŞAAT MÜŞ.TURZ.SAN. VE. TİC. LTD.ŞTİ. adlı firmanın, İstanbul Sultangazi Belediyesi Fen İşleri tarafından yapılan bir ihalede, “evrakta sahtecilik” yapıldığı gerekçesiyle, tüm ihalelerden 1 yıl yasaklı olduğu İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü’nce ibraz edilen belgedir.
 
1. İhale Kayıt Numarası (İKN)
2010/59200
2. Yasaklama Kararı Veren Bakanlık/Kurum
İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü
3. İhaleyi Yapan İdarenin
 
Adı
Sultangazi Belediye Başkanlığı
İl/İlçe
İstanbul/Sultangazi
Adresi
Cumhuriyet Mah. Hilal Cad. No:21-23 Sultangazi/İstanbul (AVR)
Tel-Faks
0212 459 34 95-0212 459 34 98
Posta Kodu
 
E-Mail
fenisleri@sultangazi.bel.tr
4. İhalelere Katılmaktan Yasaklanan Gerçek veya Tüzel Kişi
5. Ortak ve/veya Ortaklıkların
Adı/Unvanı
Kutel İnş Müh. Müş. Turz.
San. ve Tic. Ltd. Şti.
Ali Gençbay
Adresi
Kutel İnş. Müh. Müş. Turz. San. ve Tic. Ltd. Şti. Merkez Mah. Beysan San. Sit. Birlik Cad. No: 32/10 Büyükçekmece/İstanbul
 
T.C. Kimlik No.
 
24113597530
Vergi Kimlik/ Mükellefiyet No.
5990266209
 
Kayıtlı Olduğu Ticaret/Esnaf Odası
İstanbul Ticaret Odası
 
Ticaret/Esnaf Sicil No.
492822
 
6. Yasaklama Süresi
Ay
( )
Yıl
(1)
7. Yasaklamanın Dayanağı ve Kapsamı
a-4734
KİK
(X)
b-4735
KİSK
( )
 
c-2886 DİK
( )
d-Diğer Mevzuat
( )
Tüm İhalelerden
(X)
Tüm İhalelerden
( )
Bakanlık İhalelerinden
( )
Bakanlık İhalelerinden
( )
Kurum İhalelerinden
( )
Kurum İhalelerinden
( )

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.