Tarih: 01.01.0001 00:00 197

Atambayev: Bir daha devrim olmaması için

Kırgızistan'da dün yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 63,19 oy oranıyla birinci turda zafer kazanan Almazbek Atambayev, 'Ülkemde, bir daha devrim olmaması için elimden geleni yapacağım' dedi.

Atambayev: Bir daha devrim olmaması için

Yerel televizyonlarda yayınlanan açıklamasında, Almazbek Atambayev, seçmenlere kendisine verdiği destekten ötürü teşekkür ederek bu seçim sonuçlarının ülkenin bütünlüğü için büyük rol oynadığını belirtti.

Atambayev, üzerine aldığı sorumluluğun farkında olduğunu bu nedenle yeni görevinde, devletin yönetim sisteminin iyi çalışması, yolsuzlukla mücadele ve suç örgütlerinin tamamen yok edilmesi yanısıra ülkenin ekonomisinin kalkınması için çalışacağını ifade etti. Cumhurbaşkanlığı görevine geldiği zaman mevcut anayasayı değiştirmeyeceğini tekrarlayan Atambayev, gücünü halktan aldığını vurguladı.

Seçimlerde, yüzde 10'dan fazla oy alan Kamçıbek Taşiyev ile Adahan Madumarov’un halkı sokaklara dökmeyeceğine inandığını, 'bunların ciddi politikacı olduklarını ve uzlaşılacağını' kaydetti. Atambayev, ülkeyi istikrarsızlığa sokmak için başka kirli kişilerin olduğunu söyledi. 

Atambayev'in yarın bir basın toplantısı düzenlemesi planlanıyor.

Bu arada, Merkez Seçim Komisyonu'nun (MSK) internette yayınladığı verilerine göre, açılan tüm sandıklarda oy tasnifinin sonuçlandığı bildirildi. Buna göre, Atambayev'e seçimlerde 1 milyon 172 bin 278, Adahan Madumarov'a 273 bin 797, Kamçıbek Taşiyev'e 265 bin 818 vatandaş oy verdiği ifade edildi. 

Kaynak : haber7.com


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.