GÜNCEL 31.10.2011 15:35:29 243 0

Türk Medya Platformu kuruldu

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de Türk topluluklarının bir araya gelmesiyle oluşturulan Türk Medya Platformu'nun ikincisi yapıldı.

Türk Medya Platformu kuruldu

Türk Dili Konuşan Ülkeler ve Toplulukları 2. Medya Forumu, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de yapıldı. Foruma Türk cumhuriyetleri yanı sıra Başkortostan, Tataristan, Hakasya, Saha (Yakut), Tuva, Kabardin-Balkar, Karaçay-Çerkes, Gagauz, Kırım, Kosova, Makedonya, Bulgaristan, Irak ve Batı Trakya'da yaşayan Türk topluluklarından medya temsilcileri katıldı. Forumda alınan karar gereği Türk Medya Platformu kurularak çalışmalarına başladı.

Forumun açılış konuşmasını yapan Azerbaycan Basın Konseyi Başkanı Eflatun Amaşov, ilki Ankara'da 21-22 Aralık 2010 tarihinde düzenlenen forumdan sonra yapılan çalışmalara değinerek, forumun amacı doğrultusunda oluşan birlikteliği genişleterek kısa zamanda çok yol aldıklarını kaydetti. Türk topluluklarından temsilcilerin de foruma katılmalarını sağladıklarını vurgulayan Amaşov, forumun başarılı olmasını ve istenilen hedeflere ulaşmasını temenni etti.

Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü (BYEGM) Murat Karakaya da Türk devletleri ve toplulukları arasında dünyada eşine az rastlanan 'kardeşlik ve dostluk' duyguları olduğunu dile getirerek, ''Bu forumlar, çok daha sıcak, dostane ve karşılıklı yardıma dayalı ilişkilerin tesisine vesile olacaktır. Türk cumhuriyetleri arasında dostane ilişkilerin daha da gelişmesi, süreklilik kazanması ve gelecek kuşaklara aktarılması hususunda medyaya önemli görevler düşmektedir. Bu düşünceden hareketle medya alanında işbirliği yollarının geliştirilmesi adına yaptığımız çalışmaların çok önemli işlevi olacağına inanıyorum.'' diye konuştu. İkincisi düzenlenen foruma ev sahipliği yaptıklarını ve Türk topluluklarını da davet ederek çalışmaları daha da genişlettikleri için Azerbaycanlı meslektaşlarına teşekkür eden Karakaya, foruma olan inancının yüksek seviyede olduğunu kaydetti. Karakaya şunları söyledi: “Forumun sadece Türk cumhuriyetleri arasında değil, tüm Türk toplulukları arasında işbirliği ve kardeşlik ortamının geliştirilmesine, ayrıca bölge ve dünya barışına katkıda bulunacağına inanıyorum.''

17 Ekim'de Ankara'da yapılan ''Türk Medya Platformu Çalışma Grubu'' toplantısı hakkında da bilgi veren Karakaya, bu toplantıya, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, KKTC, Türkmenistan ve Irak Türkmenlerinden seçkin medya mensuplarının katıldığını, merkezi Ankara'da olacak ''Türk Medya Platformu'' kurulması yönünde karar alındığını ve platformun deklarasyonunun ise Bakü'ye bırakıldığını ifade etti. Karakaya, Türk Medya Platformu çatısı altında Türkçe konuşan ülkeler ve Türk toplulukları medyasının bir araya gelebileceğini, sorunlarını tartışabileceğini ve bir ağ oluşturabileceklerini dile getirerek, bu adımın çok önemli bir gelişme olduğunu söyledi.

KARAKAYA, FORUMUN İLK GENEL SEKRETERİ OLDU

Ankara’da yapılan Türk Dünyası Medya Platformu Çalışma Grubu toplantısında alınan karar çerçevesinde, “Türk Medya Platformu”nun kurulduğu, Bakü Forumu’nda ilan edildi. Platform, toplantıya katılanların alkışlarıyla faaliyetlerine başladı. Türk Medya Platformu'nun merkezi Ankara olarak belirlendi. Platformun dönem başkanlığına Azerbaycan Basın Konseyi Başkanı Eflatun Amaşov seçildi. Platformun Genel Sekreterliği daimi olarak Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğüne verildi. BYEGM Genel Müdürü Murat Karakaya Türk Medya Platformu'nun ilk genel sekreteri oldu.

Türk Medya Platformu, Ülke ve Topluluk Medya Komitesi, Platform Koordinasyon Kurulu, başkan ve genel sekreterden oluşan bir yapıya sahip. Ülke ve Topluluk Medya Komitesi; o ülkedeki veya topluluktaki platform üyeleri arasından oy çokluğu ile seçilecek. Medya komitesi en az üç en fazla dokuz üyeden oluşacak. Komite üyeliği ve başkan üç yılda bir yapılacak seçimle belirlenecek. Platform Koordinasyon Kurulu; başkan, genel sekreter ve ülke ve topluluk medya komite başkanlarından oluşacak. Başkan; Platform Koordinasyon Kurulu tarafından dönüşümlü olarak üyeler arasından seçilecek. Başkan, platformu temsil edecek. Genel sekreter; platformun idari yönetiminden sorumlu olacak.

Kaynak : haber7.com


Anahtar Kelimeler:

12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Bakan Güler'den Kazakistan'a Ziyaret

Törene Üst Düzey Katılım

Rektör Prof. Dr. Altun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Güzide Gençlik Merkezi'nde Yeni Dönem Başladı

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'da Mango Tadımı Etkinliği Düzenledi

Bağcılar’da Bağ Bozumu Zamanı

Saniye Caran’a iade-i ziyaret

Yeniden Refahlı Milletvekili Bekin'den 'ekümenik' Eleştiri!


Balıkçı Kenan’ın Öncülüğünde Deniz Canlıları Müzesi 52. Yılını Kutladı

Türkiye’nin Cilt Sağlığına Acil Doktor İhtiyacı Var

185 MİLYAR LİRA EKONOMİYE GERİ KAZANDIRILDI

İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlandı

Gençlere Eğitim Destek Paketi

Erdoğan'dan Küresel İnovasyon Göstergeleri Raporu'na Destek Mesajı

Emrah, özel uçakla dünya turuna çıkıyor!

9 Akademisyen, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Turizmin varış noktası: “Müze” 

İklim Değişikliği ve Enerji Yönetimi Hamlesi

Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Buldu

Bu Festivalde Herkes Aradığını Bulacak

Ahilik Haftası’nda Coşkulu Katılım: Başkan Çalık, Esnaflara Ödüllerini Takdim Etti

Küpeli'den Dağ'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Halkın Sesine Kulak Verdi! Şantiye Projesinden Geri Adım Attı

TYBB’den Vali Yunus Sezer’e Ziyaret

Gıda sektöründe 250’yi aşkın alıcı Bursalı firmalarla buluştu

Artar; Kalıcı ve Uzun Soluklu Projeler Yapacağız...

Ahilik Kültürüne Davet...

Kel Aliço Pehlivan Güreşleri Ağası Oğuz Erdinç oldu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.