GÜNCEL 31.10.2011 14:37:24 179 0

Selzedelere 2 milyon 389 bin lira ödendi

Rize'de geçtiğimiz ay meydana gelen ve 1 kişinin ölümü işe sonuçlanan selin ardından zarar görenlere ödeme yapılmaya başlandığı bildirildi.

Selzedelere 2 milyon 389 bin lira ödendi

Rize'de geçtiğimiz ay meydana gelen ve 1 kişinin ölümü işe sonuçlanan selin ardından evleri zarar gören ve hayvanları telef olanların yanı sıra, iş yerleri zarar görenlere de ödeme yapılmaya başlandığı bildirildi. Mağdur selzedelere şu ana kadar 2 milyon 389 bin lira ödeme yapıldı.

Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, yaptığı açıklamada, Rize kent merkezi ile Kalkandere ilçesi ve Çaykent beldesinde 24 Eylül Cumartesi sağanak yağışla birlikte derelerin taşması sonucu sel ve heyelanlar meydana geldiğini kaydetti. Hasar tespiti için ildeki ekiplerle birlikte il dışından gelen 50 mühendisin çalışma yaptığını anlatan Hacımüftüoğlu, 'Ekipler 5 gün içinde jeolojik etüt çalışmalarını tamamlamıştı. İlk incelemelerde merkeze bağlı 25 mahalle, merkez ve Kalkandere ilçesine bağlı 45 belde ve köy olmak üzere 70 yerleşim yerinde 700 civarında konut, iş yeri ve resmi binanın etkilendiği anlaşıldı. Yapılması gereken istinat duvarı, drenaj ve konutların toplamı 165 olarak belirlendi. Ayrıca 65 konut ile 2 iş yerinin de nakli uygun bulundu. Selden 260 esnafın zarar gördüğü anlaşıldı' dedi.

Vali Hacımüftüoğlu, selin ardından Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca Valilik emrine önce 3 milyon, sonra da 2 milyon lira gönderildiğini belirterek, 'Temin edilen kaynağın dağıtımı için çalışmalar tamamlandı. Selde evlerinde eşyaları zarar gören ve hayvanları telef olan 27 kişiye toplam 219 bin 160 lira ödenmesi için karar daha önce çıkmıştı. Şimdi de selden zarar gören esnaflardan 123 gerçek kişi ile 35 şirkete toplam 2 milyon 170 bin 25 lira aktarıldı. Yani selden etkilenenlere ilk etapta 2 milyon 389 bin 185 lira ödenmiş oldu.' diye konuştu.

Selden etkilenenlerin Kurban Bayramı öncesi borçları varsa bunu ödemeleri, evlerine bir şey götürebilmeleri, Bayram yapabilmeleri için kayıplarının büyük kısmını telafi ettiklerini dile getiren Hacımüftüoğlu, şunları söyledi: 'Sel nedeniyle mağdur oldukları gerekçesiyle bin 400 civarında başvuru yapıldı. Evleri yıkılanlar veya oturulamaz hale geleler, çay bahçeleri harap olanlar var. Bunlarla ilgili çalışmalar sürüyor. Evleri yıkılan veya oturulamaz hale gelenlerle ilgili raporlar hazırlanıyor. Ayrıca tarım arazileri ile ilgili çalışmalar da sürüyor. Bu çalışmaların tamamlanmasının ardından tarım alanlarındaki kayıplara paralel olarak zararın mümkün olduğunca tazmin edilmesine çalışılacağız. Selden etkilenen binalarla ilgili çalışmada da son aşamaya gelindi. Raporlara son hali veriliyor. Kısa bir süre içinde bu çalışmanın tamamlanmasının ardından yıkılacak veya onarılacak binalar kesin olarak belirlenecek. Böylece diğer mağdurların da yardımına koşmaya çalışacağız.'

Kaynak : haber7.com


Anahtar Kelimeler:

12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Bakan Güler'den Kazakistan'a Ziyaret

Törene Üst Düzey Katılım

Rektör Prof. Dr. Altun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Güzide Gençlik Merkezi'nde Yeni Dönem Başladı

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'da Mango Tadımı Etkinliği Düzenledi

Bağcılar’da Bağ Bozumu Zamanı

Saniye Caran’a iade-i ziyaret

Yeniden Refahlı Milletvekili Bekin'den 'ekümenik' Eleştiri!


Türkiye’nin Cilt Sağlığına Acil Doktor İhtiyacı Var

185 MİLYAR LİRA EKONOMİYE GERİ KAZANDIRILDI

İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlandı

Gençlere Eğitim Destek Paketi

Erdoğan'dan Küresel İnovasyon Göstergeleri Raporu'na Destek Mesajı

Emrah, özel uçakla dünya turuna çıkıyor!

9 Akademisyen, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Turizmin varış noktası: “Müze” 

İklim Değişikliği ve Enerji Yönetimi Hamlesi

Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Buldu

Bu Festivalde Herkes Aradığını Bulacak

Ahilik Haftası’nda Coşkulu Katılım: Başkan Çalık, Esnaflara Ödüllerini Takdim Etti

Küpeli'den Dağ'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Halkın Sesine Kulak Verdi! Şantiye Projesinden Geri Adım Attı

TYBB’den Vali Yunus Sezer’e Ziyaret

Gıda sektöründe 250’yi aşkın alıcı Bursalı firmalarla buluştu

Artar; Kalıcı ve Uzun Soluklu Projeler Yapacağız...

Ahilik Kültürüne Davet...

Kel Aliço Pehlivan Güreşleri Ağası Oğuz Erdinç oldu

Erdoğan: Kredi notu artırılan tek ülke olduk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.