Tarih: 31.10.2011 14:34

Topbaş: Çadır kent problemimiz yok

Facebook Twitter Linked-in

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, olası büyük İstanbul depremi için belirlenen çadır kent alanlarının imara açıldığına dair iddiaları değerlendirdi. Bu alanların bir kısmının şahıslara ait olduğunu belirten Topbaş, İstanbul'da çadır kent problemi olmadığını dile getirdi.

Türkiye Belediyeler Birliği ekim ayı olağan encümen toplantısı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Florya tesislerinde yapıldı. Toplantıya Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Kadir Topbaş ve üyeler katıldı. Basına kapalı gerçekleşen toplantı sonrası Topbaş gazetecilere açıklama yaptı. Toplantıda afetlere yönelik belediyeler arası koordinasyonun görüşüldüğünü belirten Topbaş, “Afet öncesi alınacak tedbirler çok önemli. Tüm belediyeler olarak hepimize düşen kaçak yapılar, bunların depreme karşı olan durumlarını gözden geçirmeliyiz. İnanıyorum ki tüm siyasi partilerimiz bu konuda aynı duyarlılığı gösterecek.” dedi.

Son günlerde çadır kentlerin yerine gökdelenler yapıldığına dair iddiaları da yorumlayan Topbaş, konuyla ilgili açıklama yapanların işi sulandırma gayreti içinde olduğunu kaydetti. İstanbul'da olası bir deprem anında 100 bin kişiye yemek verecek kapasitede lojistik merkezin olduğunu aktaran Topbaş, çadır kent için 1999 yılında belirlenen yerlerin bir kısmının şahıs arazileri olduğunu anlattı.

Kaynak : haber7.com




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —