Tarih: 01.01.0001 00:00 419

Avea'nın 9 aylık kârı ve abone sayısı

Avea CEO'su Erkan Akdemir, Avea'nın 9 aylık finansal ve operasyonel sonuçları kamuoyuna açıklandı. Verilere göre Avea'nın 9 aylık kârı ve abone sayısı şöyle:

Avea

Avea Üst Yöneticisi (CEO) Erkan Akdemir, ilk 9 ay itibari ile gelirlerinin 816 milyon lirayı bulduğunu bildirdi. Akdemir, son 1 senede 1 milyon net abone alıp, toplam abone sayılarını 12,5 milyona çıkardıklarını da duyurdu.

Avea'nın 9 aylık finansal ve operasyonel sonuçları kamuoyuna açıklandı. Şirketin gelir ve abone durumunu sunumla anlatan CEO Erkan Akdemir, “Toplam abone sayımız yüzde 10 artarken, faturalıda yüzde 20 artış görüldü.

Büyümemizde itici güç faturalı aboneler. Son 1 senede net faturalı abone alımı 943 bin, buna mukabil faturasızda da 149 bin gibi büyüme var. ' dedi.

Avea'nın abone alımında piyasa payının yüzde 25 oldğunu belirten Akdemir, 'Müşteri başına gelirimizde yani ARPU'da dört çeyrekte yüzde 11 aratarak 21,3 oldu. Abone başı görüşme zamanı da ilk 9 ay itibari ile 313 dakikayı gördü. Umuyoruz sene sonunda bu sayı daha da artacak.' açıklamalarında bulundu.

Akdemir, EBITDA'da performansın yüzde 14’e geldiğini vurgularken, satış ağlarının yaygınlaştığını duyurdu. Akdemir, şöyle devam etti:

'2010'dan itibaren iletişimde önemli aşama aldık. 2011’de satış kanalında 45 milyon lira yatırım yaptık. Avea'nın bayi sayılarını yüzde 25 artırdık. Tabii bu, binden fazla istihdam artışı anlamına geliyor.

Avea İletişim Merkezi ve alt bayilerimizin adedi 7 bin 855’e dayandı. Öte yandan ilk 9 ayda yatırım tutarımız 590 milyon lirayı geçti. Kapsama alanı için 770 milyon lira kaynak kullandık.

İletişim kuleleri 14 bindi, bu sayı 1 senede 21 bini aştı. Yani ‘her iki saatte bir kule yapıyoruz’ dersek yatırımın büyüklüğü anlaşılır.'

'MOBİL İNTERNETİN TOPLAM GELİRLER İÇİNDE PAYI YÜZDE 8-9 CİVARINDA'

Gazetecilerin 'Toplam gelirler içinde datanın payı nedir?' sorusuna Avea CEO'su, şu cevabı verdi:

'Gelirlerimiz içinde mobil internetin payı artıyor. Burada ilk 9 ayda yüzde 100 üzerinde gelir büyümesi var. 3G altyapısının etkisi ile bu giderek artıyor. Toplam gelir içinde payı yüzde 8-9 lar civarına çıktı. Toplam piyasa payına baktığımızda ayrı ayrı araştırmalar var. Avea'nın TTNET ile yakın güç birliği var. İkisini kattığımızda yüzde 25'leri aşan bir piyasa payı olduğunu belirtebiliriz.'

2012 yatırımları ile ilgili soruya ise Erkan Akdemir, 'Bu yatırım ivmemiz gelecek sene de devam eder.' karşılığını verdi.

'Numara taşıma abone sayınızı nasıl etkiledi? sorusunu da Akdemir, '1 milyon abonenin büyük bölümü numara taşımadan geliyor. Toplam abone sayısına baktığımızda yarıdan fazlası numara taşımadan geliyor.' diye cevapladı.

Rakamlarla Avea'nın ilk 9 ayı

Gelir:                            816 milyon TL

Gelir Artış Oranı:          Yüzde 21

EBIDTA:                       114 milyon TL

EBIDTA Marjı:              Yüzde 14

Net Müşteri Kazanımı:               300 bin

Müşteri Sayısı:                            12,5 milyon

Abone Başına Ortalama Gelir:     21,3 TL

Abone Başına Konuşma Süresi: 313 dakika

Kaynak : haber7.com


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.