BEYLİKDÜZÜ GAZETESİ 5.11.2011 11:23:00 744 0

Hayvan Bakım Ve Rehabilitasyon Merkezi’nin Konukları Yeni Sahiplerini Arıyor

Kiminin gözleri görmüyor, kiminin ise bacağı kopuk ya da kanadı kırık. Beylikdüzü Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’nin konukları burada hem tedavi olarak yaşamlarını idame ettiriyor, hem de yeni sahiplerine kavuşacaklar

Hayvan Bakım Ve Rehabilitasyon Merkezi’nin Konukları Yeni Sahiplerini Arıyor
Beylikdüzü Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’nin yardıma muhtaç konukları bir birinden ilginç ve yürek burkan hikâyeleri ile yeni sahiplerini arıyorlar. Papağandan, köpeğe, güvercinden, leyleğe birçok hayvanın bulunduğu bu merkezde veteriner hekimler gözetiminde hem tedavi olan hem de yaşamlarını devam ettiren bu hayvanların işte yürek burkan hal ve hikâyeleri.
 
Maskot papağanlar Şanslı ve Üzüm
Rehabilitasyon Merkezi’nin maskotu, Şanslı ve Üzüm… Bu iki papağandan birisi olan Şanslı, sahipleri tarafında fazla tatlı besinler verildiği için kör. Üzüm ise aşırı stresten dolayı tüylerini gagası ile kopartarak üzerinde yaralar açıyor. İkisinin de ortak özelliği hastalıkları başladıktan sonra sahipleri tarafından bakılmak istememeleri. İki papağan da şu an rehabilitasyon merkezinin maskotları durumunda ve yani sahiplerini beklemekte.
 
Sarıkız bir bacağını trafik kazasında kaybetti
Araba çarpması sonucu bir bacağını kaybeden Sarıkız adlı köpek, bakıma en muhtaç hayvanlardan biri. Kazayı geçireli yaklaşık beş ay oldu. Tedavisi veteriner hekimler tarafından rehabilitasyon merkezinde yapılıyor.
 
Testis kanseri tedavisi yapılıyor
Av köpeği iken testis kanserine yakalanan Paşa, Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’ndeki diğer konuklar gibi sahibi tarafından terk edilenlerden. Sahibi tedavisini üstlenmek istemediği için Paşa’yı veterinerlere bıraktı. Şu an testis kanseri dolayısıyla kemoterapi gören Paşa ilk geldiği günlerde hiç yürüyemiyordu. Şimdi iyileşme safhasında ve gün geçtikçe sağlığına kavuşuyor.
 
Obezite sadece insanları vurmuyor
Rehabilitasyon merkezinin en sevilen konuklarından biri de obezite hastalığına yakalanan Labro. Labro bir labrador kırması olduğu için ona bu isim takılmış veterinerleri tarafından. Ona verilen yemekler diğerlerine verilenlerin haricinde daha farklı ve daha az.
 
Gemi ile gelen kanadı kırık leylek
Hollanda’dan Ambarlı Limanı’na gelen bir gemide kanadı kırılmış olarak yolculuk yapan bir de leylek var. Onun bu halini gören gemi personeli hemen Rehabilitasyon Merkezi’ni arayarak veterinerlere bildirmiş. Şimdi bu merkezde kanadında yaşadığı kırıktan dolayı tedavi görüyor. O da gelecek sene sağlığına kavuşarak yeniden geldiği ülkeye geri dönebilecek duruma gelecek.
Rehabilitasyon Merkezi’nde kör olarak hayatına devam eden kangal, kurt ve cinsine ender rastlanan bir Neopolitan Mastiff var. Onlar da kör oldukları için sahipleri tarafından terkedilmişler arasındalar.
 
 
Belediye Başkanı Yusuf Uzun:
Gerçekten bakmak isteyenler hayvan sahibi olsunlar
Beylikdüzü Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’nde bulunan hayvanların bakımları için tüm çabaları gösterdiklerini söyleyen Belediye Başkanı Yusuf Uzun, hayvansever vatandaşların da destekleri ile birçok hayvanı yeni sahiplerine kavuşturduklarını söyledi.
Başkan Uzun, evcil hayvan edinmek isteyen vatandaşların kendilerine başvurularda bulunduklarını ancak bu hayvanları, talepte bulunanlara, çeşitli araştırmaların ardından verdiklerini dile getirerek, “Bir çok vatandaşımız rehabilitasyon merkezimizden hayvan edinmek için bizlere başvuruyor. Biz bu hayvanları vatandaşlarımıza verirken çeşitli araştırmalar yapıyoruz. Kimsenin bir hevesle o hayvanları sahiplenip, sıkıldıklarında bırakmalarını istemeyiz. Buradaki hayvanlar zaten hayatlarında çok kötü zamanlar ve travmalar geçirmiş durumdalar. Onları önce sahip edinip daha sonra sokağa atmak bu hayvanlarımıza daha da büyük zarar vermektedir. Bunun için gerçekten bakımını yapabilecek vatandaşlarımızın bu hayvanları almalarını istiyoruz. Onlar da biz insanlar gibi en güzel şekilde yaşamayı, incinmeden hayatlarını sürdürmeyi hak ediyorlar. Bunun için hep beraber, bu güzel dostlarımıza her zaman yardım elimizi uzatmalıyız” dedi.

Anahtar Kelimeler:

12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Bakan Güler'den Kazakistan'a Ziyaret

Törene Üst Düzey Katılım

Rektör Prof. Dr. Altun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Güzide Gençlik Merkezi'nde Yeni Dönem Başladı

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'da Mango Tadımı Etkinliği Düzenledi

Bağcılar’da Bağ Bozumu Zamanı

Saniye Caran’a iade-i ziyaret

Yeniden Refahlı Milletvekili Bekin'den 'ekümenik' Eleştiri!


Balıkçı Kenan’ın Öncülüğünde Deniz Canlıları Müzesi 52. Yılını Kutladı

Türkiye’nin Cilt Sağlığına Acil Doktor İhtiyacı Var

185 MİLYAR LİRA EKONOMİYE GERİ KAZANDIRILDI

İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlandı

Gençlere Eğitim Destek Paketi

Erdoğan'dan Küresel İnovasyon Göstergeleri Raporu'na Destek Mesajı

Emrah, özel uçakla dünya turuna çıkıyor!

9 Akademisyen, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Turizmin varış noktası: “Müze” 

İklim Değişikliği ve Enerji Yönetimi Hamlesi

Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Buldu

Bu Festivalde Herkes Aradığını Bulacak

Ahilik Haftası’nda Coşkulu Katılım: Başkan Çalık, Esnaflara Ödüllerini Takdim Etti

Küpeli'den Dağ'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Halkın Sesine Kulak Verdi! Şantiye Projesinden Geri Adım Attı

TYBB’den Vali Yunus Sezer’e Ziyaret

Gıda sektöründe 250’yi aşkın alıcı Bursalı firmalarla buluştu

Artar; Kalıcı ve Uzun Soluklu Projeler Yapacağız...

Ahilik Kültürüne Davet...

Kel Aliço Pehlivan Güreşleri Ağası Oğuz Erdinç oldu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.