KÜÇÜKÇEKMECE 10.11.2011 10:45:00 407 0

“Afrika’nın Gözyaşları”

Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi, çaresizliğin görselleri diye adlandırılabilecek “Afrika’nın Gözyaşları” isimli etkileyici bir sergiye ev sahipliği yaptı. Sergide, son 60 yılın en büyük açlığın yaşandığı Afrika’da, yok ol

 “Afrika’nın Gözyaşları”
Afrika’dan duyulan çığlığa ses veren Türk Kızılayı, İnsan Hak ve Hürriyetleri Vakfı, Yeryüzü Doktorları ve Kimse Yok Mu Derneği üyeleri, şahit oldukları insanlık dramını Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi Sergi Salonu’nda “Afrika’nın Gözyaşları” isimli sergiyle gözler önüne serdi. Sergi açılışına AK Parti Sakarya Milletvekili Süleyman Gündüz, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Mazlum- Der İstanbul Şube Başkanı Cüneyt Sarıyaşar, İnsan Hak ve Hürriyetleri Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Murat Davaktan, Hayat Vakfı Başkanı Dr. Ahmet Özdemir, sanatseverler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Merhamet medeniyetinin canlarıyız
AK Parti Sakarya Milletvekili Süleyman Gündüz, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay’a teşekkür ederek; “ Felaket bölgesinde fotoğraf çekmenin zor olduğunun farkındayız. İnsanlar bu konuda paradoks yaşıyorlar. Ancak mutlaka çekilmeli ki, buradaki çaresizlik insanlarla paylaşılmalı ve duyarlılık yaratılmalı. Yeryüzü Doktorları'yla beraber bende bölgeye medikal ilaç taşıyorum ve bende bu paradoksu yaşıyorum.Yardım götürdüğümüz insanların görünümlerini alıyor ve diğer insanlara gösteriyoruz. Evet; bu ülkenin insanları nerede felaket olursa olsun oraya kulak kesilerek kendi imkan ve kabiliyetleri doğrultusunda yardım eli uzatıyorlar. Çünkü bizler yardım ve merhamet medeniyetinin canlarıyız.” dedi.
 
Sanat objesi değil, yaşanmışlıklar sergileniyor
Serginin açılışını yapan Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay’da “Afrika'nın gözyaşları aslında insanlığın gözyaşlarıdır. Zira insanlığın ayıbıdır. Zaman zaman bizim ülkemizde de insanlar 'Ya bizim ülkede fakir insan yok mu da Somali'ye gidiyoruz?' diyor. Bizim ülkemizdeki en fakir insanın yaşadığı standart, Somali'deki insan için bir hayaldir. Şartlar o kadar zordur orada.” diye konuştu.
Türkiye’nin Somali’ye en çok yardım eden ülke olduğunu dile getiren Yeniay, “Dünyanın en zengin ülkesi Türkiye değildir. Ama Somali'ye en çok yardım eden, yardımına koşan ülke inancının gereği Türkiye'dir. O yüzden bu ülke zengin olmak durumdadır. Sadece müslüman olanlara değil, müslüman olmayan içinde zengin olmalıdır.”dedi. Yeniay “Bu fotoğraflar orası için sıradan, burası için sıradışıdır. O yüzden bu fotoğraflara bir sanat objesi olarak değil, o ruha o yaşanmışlıkları göz önünde tutarak bakmalı ve kararımızı vermeliyiz. “İnsan niye var? Nereye gidiyor ?” diye sormalı, başımızı iki elimizin arasına alıp düşünmeli ve yönümüzü belirlemeliyiz.” dedi.
 
Açılışa katılan Mazlum -DER İstanbul Şube Başkanı Cüneyt Sarıyaşar’da sergide emeği geçenlere teşekkür ederek, “Aziz Başkanımın belediye ile ilgili çalışmalarını özellikle sosyal ve kültürel yönden derinliliğini uzaktan takdir ediyorum. Medeniyet inşaatı ile ilgili bu sorumluluğun ve idrakın içinde olunması beni mutlu ediyor.”diye konuştu. İHH Genel Başkan Yardımcısı Murat Davaktan da derneğin Somali’deki çalışmalarını anlatarak, sergide emeği geçenlere teşekkür etti. 
 
İnsanlığa çağrı
Somali'nin ağırlıkta olduğu yaklaşık seksen fotoğraf, Kara Kıta'nın çaresizliğine bir nebze olsun merhem olmaya çalışan Türkiye'nin ayrıcalıklı yerini de gözler önüne seriyor. Her bir karede dünyaya açlığının nedenini haykıran; bir tarafta silah üretimine ayrılan milyarlarca dolar ve bir tarafta hayatta kalacak kadar yiyecek bulamadığı için ölen Afrika'nın yoksul insanlarının buğulu bakışları sergiyi ziyaret edenleri adeta vicdan süzgecinden geçiriyor. Dünya insanlığına çağrı niteliği taşıyan birbirinden etkileyici görsellerin yer aldığı sergi, 28 Kasım’a kadar gezilebilecek.

Anahtar Kelimeler:

12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Bakan Güler'den Kazakistan'a Ziyaret

Törene Üst Düzey Katılım

Rektör Prof. Dr. Altun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Güzide Gençlik Merkezi'nde Yeni Dönem Başladı

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'da Mango Tadımı Etkinliği Düzenledi

Bağcılar’da Bağ Bozumu Zamanı

Saniye Caran’a iade-i ziyaret

Yeniden Refahlı Milletvekili Bekin'den 'ekümenik' Eleştiri!


Balıkçı Kenan’ın Öncülüğünde Deniz Canlıları Müzesi 52. Yılını Kutladı

Türkiye’nin Cilt Sağlığına Acil Doktor İhtiyacı Var

185 MİLYAR LİRA EKONOMİYE GERİ KAZANDIRILDI

İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlandı

Gençlere Eğitim Destek Paketi

Erdoğan'dan Küresel İnovasyon Göstergeleri Raporu'na Destek Mesajı

Emrah, özel uçakla dünya turuna çıkıyor!

9 Akademisyen, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Turizmin varış noktası: “Müze” 

İklim Değişikliği ve Enerji Yönetimi Hamlesi

Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Buldu

Bu Festivalde Herkes Aradığını Bulacak

Ahilik Haftası’nda Coşkulu Katılım: Başkan Çalık, Esnaflara Ödüllerini Takdim Etti

Küpeli'den Dağ'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Halkın Sesine Kulak Verdi! Şantiye Projesinden Geri Adım Attı

TYBB’den Vali Yunus Sezer’e Ziyaret

Gıda sektöründe 250’yi aşkın alıcı Bursalı firmalarla buluştu

Artar; Kalıcı ve Uzun Soluklu Projeler Yapacağız...

Ahilik Kültürüne Davet...

Kel Aliço Pehlivan Güreşleri Ağası Oğuz Erdinç oldu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.