GÜNCEL 11.11.2011 10:40:32 233 0

Trabzonlu işadamının iyiliğe bahanesi çok

Sigarayı bırakan kiracısına indirim yapan, kan bağışlayana akaryakıt, ev yaptırana inşaat malzemesi veren Trabzonlu işadamı Yaşar Erbaşaran, 'Erken emekli oldum' diyerek 400 öğrenciye bedava yemek fişi dağıttı.

Trabzonlu işadamının iyiliğe bahanesi çok

Özgür Özdemir'in haberi

İşadamı Yaşar Erbaşaran Karadenizli bir yardımsever... Sigarayı bırakan kiracısına indirim yapıyor, kan bağışlayana bedava akaryakıt veriyor, nikâh şahitliği yaptığı çiftlere ev eşyası alıyor, ev yaptırana inşaat malzemesi, hacizlilere nakit yardımı yapıyor... Şimdi de 'erken emekli oldum' diye, emekli parasını 400 öğrenciye dağıtıyor. Erbaşaran, 'Emeklilik için daha 30 ayım kaldığını düşünüyordum. Şimdi 30 ay boyunca, maaşımı öğrencilere vereceğim' diye konuşuyor.

Trabzon'da kendine özgü yardımseverliğiyle tanınan 50 yaşındaki işadamı Yaşar Erbaşaran, geçen ay emeklilik tarihini öğrenmek için Trabzon Sosyal Güvenlik Kurumu'na gitti. Burada yapılan hesaplamada emekliliğe hak kazandığını hatta üzerinden bir ay geçtiğini öğrendi. Kendi düşündüğünden 30 ay önce emekli olan Erbaşaran, bu geliri yine yardım olarak kullanmaya karar verdi. Akçaabat ve Düzköy ilçelerindeki 4 okuldan, maddi durumu iyi olmayan yüzlerce öğrenci belirledi. Her birine kendisi adına yemek fişi dağıttı. Maddi durumu iyi olmayan bu öğrenciler şimdi, belirlenen restoranlara giderek yemeklerini fişlerle bedava yiyebiliyor. Yaşar Erbaşaran, bugüne kadar çok sayıda kişiye yardım yaptığını ancak kendisine en anlamlı gelenin öğrencilere yaptığı yardım olduğunu söyledi. Erbaşaran, 'Emeklilik bana piyango gibi çıktı. Şimdi her ay ödediğim prim ve emekli maaşımı birleştirdim. 2 bin liraya karşılık gelen bu parayı her öğrenciye 5'er liralık fiş şeklinde dağıttım. Öğrenciler ayda bir yemeğini bedava yiyor' dedi.

SİGARA İÇEN KALMADI

Emekli maaşını öğrencilere dağıtan Erbaşaran şehirde çeşitli 'bahanelerle' yaptığı yardımlarla tanınıyor. Tam bir sigara savaşçısı olan Erbaşaran, işyerlerinde kiracı olanlara sigarayı bırakmaları karşılığında yüzde 15 indirim yapıyor. Bu sayede Erbaşaran'ın kiracılarının hemen hepsi sigarayı bıraktı. Kızılay'a bir ünite kan verenlere, kendisine ait akaryakıt istasyonundan 20 liralık akaryakıt veriyor. Bunlarla da yetinmeyen Erbaşaran, ev yaptıranlara kum, çakıl ve çimento dağıtıyor, gelinlere çeyiz ve ev eşyası alıyor, hastalara yardım ediyor, camilerin eksikliklerini karşılıyor, muhtaçların defin işlemlerini de üstleniyor.

ÖĞRENCİLER DE MEMNUN KIZILAY DA

Özlem Binici (17-Lise öğrencisi): Kendisine teşekkür ediyorum. Bu iyiliği yapanı hiçbir zaman unutmayız. Allah ondan razı olsun.

Kemal Sezer (16-Lise öğrencisi): Çoğu zaman yemek yiyecek kadar paramız olmuyordu. Ayda bir gün dahi olsa yapılan bu yardım her şeye değer. Yaşar Erbaşaran'ın 'Kızılay'a kan verenlere 20 TL'lik mazot hediye' kampanyasından yararlanan Arif Bektaş (28) ise 'Kampanyayı duyunca hem insanlık adına hem de 'bedava yakıt' diye düşünerek Kızılay'a gittim. Bu sayede kan vermeye alıştım, artık düzenli olarak kan bağışı yapıyorum' dedi.

SABAH

Kaynak : haber7.com


Anahtar Kelimeler:

12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Bakan Güler'den Kazakistan'a Ziyaret

Törene Üst Düzey Katılım

Rektör Prof. Dr. Altun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Güzide Gençlik Merkezi'nde Yeni Dönem Başladı

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'da Mango Tadımı Etkinliği Düzenledi

Bağcılar’da Bağ Bozumu Zamanı

Saniye Caran’a iade-i ziyaret

Yeniden Refahlı Milletvekili Bekin'den 'ekümenik' Eleştiri!


Balıkçı Kenan’ın Öncülüğünde Deniz Canlıları Müzesi 52. Yılını Kutladı

Türkiye’nin Cilt Sağlığına Acil Doktor İhtiyacı Var

185 MİLYAR LİRA EKONOMİYE GERİ KAZANDIRILDI

İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlandı

Gençlere Eğitim Destek Paketi

Erdoğan'dan Küresel İnovasyon Göstergeleri Raporu'na Destek Mesajı

Emrah, özel uçakla dünya turuna çıkıyor!

9 Akademisyen, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Turizmin varış noktası: “Müze” 

İklim Değişikliği ve Enerji Yönetimi Hamlesi

Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Buldu

Bu Festivalde Herkes Aradığını Bulacak

Ahilik Haftası’nda Coşkulu Katılım: Başkan Çalık, Esnaflara Ödüllerini Takdim Etti

Küpeli'den Dağ'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Halkın Sesine Kulak Verdi! Şantiye Projesinden Geri Adım Attı

TYBB’den Vali Yunus Sezer’e Ziyaret

Gıda sektöründe 250’yi aşkın alıcı Bursalı firmalarla buluştu

Artar; Kalıcı ve Uzun Soluklu Projeler Yapacağız...

Ahilik Kültürüne Davet...

Kel Aliço Pehlivan Güreşleri Ağası Oğuz Erdinç oldu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.