GÜNCEL 11.11.2011 08:42:29 583 0

Ben de çek mağduruyum, sizi kınıyorum...

Demek ki dürüst olmak bu dünyada para etmiyor. En güzeli karşılıksız çeklerle piyasaları dolandırmak. nasılsa yakalanırsan da caydırıcı bi cezası yok.

Ben de çek mağduruyum, sizi kınıyorum...

Orhan bey sizi kınıyorum;

Çek mağdurlarına müjde yazınızın başlığını görünce beni de ilgilendiren bir müjde vereceğinizi sandım.

Ben de bir çek mağduruyum fakat sizin yazınızda bahsettiğiniz şekilde değil. Ben karşılıksız çek yazıp hapis tehlikesiyle karşı karşıya kalmadım.

Aksine benden mal alan bir sahtekarın yaklaşık 25 bin lira değerinde karşılıksız çekini almış ve hiç bir şekilde alacağımı tahsil edememiş bir çek mağduruyum.

Bu şahsın sipariş ettiği malları aldığım yerlere borcumu ödemek için arabamı satmak zorunda kaldım. Karşılıksız çeki veren sahtekarın en az 20 tane farklı adres bilgisine ulaşmama rağmen hepsi sahte çıktı. Hatta bu adamın bankalara bildirdiği adresler bile boş arsa çıktı. Bankaların hesap açılırken fatura yada muhtardan ikamet kağıdı istediğini düşününce, boş arsayı nasıl adres gösterdiği ve bu şekilde nasıl hesap açabildiği de ayrı bir soru.

Çeklerin karşılıksız çıkmasından sonra yasal yollardan alacağımı tahsil etmek için çekleri avukata verdim. Fakat borçlu kişiye bir türlü tebligat ulaştıramadık. Kendisine tebligat gitmediği için de hiçbir yasal işlem yapamadım. tebligat ulaştıramayınca karşılıksız çeki veren kişinin bir yerde sigortalı olduğunu tespit ettim ve o adrese tebligat gönderdik.

Fakat işyerinde şahısın tanınmadığı söylenerek tebligat alınmamış. Oysaki 1 seneden fazla sürede o işyerinde çeki veren kişinin sigorta primleri yatıyordu. Tebligat alınmadığı için biz yine icra işlemi yapamadık ve tebligat gidişinden bi kaç gün sonra çeki veren şahıs o iş yerinden çıkış yaptı. Yani kanunlar bu kadar boşluklarla dolu. Daha sonrada şahıs hakkında dolandırıcılık yaptığı gerekçesiyle savcılığa dilekçe verdim. Şahsın daha önce de sabıkası olmasına rağmen, ve 20 den fazla sahte adresi de ekte sunmama rağmen, savcılık başvurumu reddetti.

yaklaşık 2 senedir alacağımı tahsil edemedim. Burdaki tebligat gitmediği için yasal işlem yapılamamasından doğan mağduriyetleri de keşke birileri dile getirse. Hapiste olan veya hapis cezası alan, çekleri karşılıksız çıkan insanları dramatize etmek için çoluk çocukları da perişan oluyor diye yazı yazanlar, bu çeklerin muhatabı olan insanların çoluk çocuğunu akıllarına mı getirmek istemiyorlar. Alınan çekler de satılan mal veya hizmet karşılığı alınmıştır.

Alacaklılar da oturduğu yerden para kazanmıyorlar. Taşları bağlayıp köpekleri serbest bırakan kanunlar, doğru düzgün iş yapmak isteyen insanları bıktırdı artık. Çekleri karşılıksız çıkan herkes sahtekar değildir tabi ki ama bu işi meslek haline getiren bir sürü sahtekar da vardır. Hatta çek karnelerindeki yaprakları para karşılığı satıp sonrada ortadan kaybolan insanları bile bu süreçte duydum. Gerçekten mağdur durumda olan çek sahipleri de aslında karşılıklı anlaşmayla borcunu yapılandırabilir.

Ama sahtekarlıklara geçit veren ve dürüst insanları cezalandıran düzenlemelerden nefret ediyorum. Madem düzenleme yapılacak, o zaman karşılıksız çekler için bir sigorta fonu oluşturulsun ve çeklerin karşılığını bu fon ödesin.

Demek ki dürüst olmak bu dünyada para etmiyor. En güzeli karşılıksız çeklerle piyasaları dolandırmak. nasılsa yakalanırsan da caydırıcı bi cezası yok. Bu tür kanunları yapanları da , bu kanunları bir müjde gibi sunan sizleri de kınadığımı belirtmek istiyorum.

Son olarak şunu söylemek isterim. İnşallah kanunlarda yapılacak düzenlemelerde sadece bir taraf değil herkesin mağduriyetleri son bulur.

Saygılarımla

İlyas

Sevgili İlyas;

Çekzedeler ile ilgili yazımda beni kınadığını yazmıştınız. Ben de sizin görüşlerinize saygı duyarak, cevap hakkı olarak yazınızı yayınlıyorum.

İnşallah en kısa sürede iki tarafı da tatmin eden bir yasa çıkar da bu acılar biter.

Sevgilerimle.

Orhan Çınar'la Paylaşım / Haber 7

orhancinar01@gmail.com

Kaynak : haber7.com


Anahtar Kelimeler:

12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Bakan Güler'den Kazakistan'a Ziyaret

Törene Üst Düzey Katılım

Rektör Prof. Dr. Altun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Güzide Gençlik Merkezi'nde Yeni Dönem Başladı

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'da Mango Tadımı Etkinliği Düzenledi

Bağcılar’da Bağ Bozumu Zamanı

Saniye Caran’a iade-i ziyaret

Yeniden Refahlı Milletvekili Bekin'den 'ekümenik' Eleştiri!


Türkiye’nin Cilt Sağlığına Acil Doktor İhtiyacı Var

185 MİLYAR LİRA EKONOMİYE GERİ KAZANDIRILDI

İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlandı

Gençlere Eğitim Destek Paketi

Erdoğan'dan Küresel İnovasyon Göstergeleri Raporu'na Destek Mesajı

Emrah, özel uçakla dünya turuna çıkıyor!

9 Akademisyen, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Turizmin varış noktası: “Müze” 

İklim Değişikliği ve Enerji Yönetimi Hamlesi

Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Buldu

Bu Festivalde Herkes Aradığını Bulacak

Ahilik Haftası’nda Coşkulu Katılım: Başkan Çalık, Esnaflara Ödüllerini Takdim Etti

Küpeli'den Dağ'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Halkın Sesine Kulak Verdi! Şantiye Projesinden Geri Adım Attı

TYBB’den Vali Yunus Sezer’e Ziyaret

Gıda sektöründe 250’yi aşkın alıcı Bursalı firmalarla buluştu

Artar; Kalıcı ve Uzun Soluklu Projeler Yapacağız...

Ahilik Kültürüne Davet...

Kel Aliço Pehlivan Güreşleri Ağası Oğuz Erdinç oldu

Erdoğan: Kredi notu artırılan tek ülke olduk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.