Tarih: 01.01.0001 00:00 588

ULU ÖNDER, DOĞDUĞU EVDE SEVDİĞİ ŞARKILARLA ANILDI

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Atatürk, Selanik’te doğduğu evde de anıldı. Türkiye’den de öğrencilerin katıldığı anmada, Atatürk şiirleri, şarkıları söylendi. Törende konuşan Selanik Başkonsolosu Tuğrul Biltekin,

ULU ÖNDER, DOĞDUĞU EVDE SEVDİĞİ ŞARKILARLA ANILDI
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Atatürk, Selanik’te doğduğu evde de anıldı. Türkiye’den de öğrencilerin katıldığı anmada, Atatürk şiirleri, şarkıları söylendi. Törende konuşan Selanik Başkonsolosu Tuğrul Biltekin, “Bugün O’nun şahsında bizler, yurtta ve dünyada barışı hakim kılma arzumuzu, çağdaşlaşma ve modernleşme inancımızı hatırlıyoruz” dedi.
 
ÖRNEK KİŞİLİĞİNİ ANMAK İÇİN BİRARADAYIZ
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 73. yılında doğduğu Selanik’teki evinde de anıldı. Anma törenine Türkiye’den de çok sayıda öğrenci katıldı. Resmi tören saat 09.05’teki saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başladı. Törende konuşan Selanik Başkonsolosu Tuğrul Biltekin, “Bizler bugün bu anlamlı mekanda Atamızın aramızdan ayrılışının 73. Yılında, O’nun örnek kişiliğini ve başta çağdaş, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti olmak üzere bizleri biz yapan, bıraktığı değerleri anlamak için bir araya geldik. Bugün O’nun şahsında bizler vatan sevgimizi, vatanın birliği ve bütünlüğü için özverili olmayı, hürriyet ve bağımsızlık aşkımızı, bir millet, bir ulus devlet olma bilincimizi anıyoruz. Bizler O’nun şahsında yurtta ve dünyada barışı hakim kılma arzumuzu, çağdaşlaşma ve modernleşme inancımızı hatırlıyoruz” şeklinde konuştu.
 
SEVDİĞİ ŞARKILAR, ŞİİRLER OKUNDU
Bakırköy Belediyesi Basın-Halkla İlişkiler Müdürü Ruhsan Tezkan da kürsüden yaptığı konuşmada, bu anlamlı günde burada olmaktan gurur duyduklarını belirterek, “Büyük Lider Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 73. yılında Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen’in önderliğinde ilk kez Selanik’te Bakırköylü öğretmen ve öğrencilerimizle doğduğu evde anmaktan büyük bir gurur ve onur duymaktayız.Ayrıca burada bulunmamızda katkıları olan Fevziye Mektepleri Vakfı’na ve Selanik Başkonsolosluğumuza gösterdikleri ilgi ve sevgiden dolayı teşekkür ederim.Bu evde bu balkonda olmak anlatılamaz ve tarif edilemez bir duygu.Birazdan görme engelli ikiz kardeşler Kerim-Selim Altınok kardeşler Atamızın sevdiği şarkıları sizlerin de katılımıyla söyleyecekler” dedi. Atatürk’ü doğduğu evinde anmak için Türkiye’den gelenler arasında Bakırköy Belediyesi’nin organizasyonunda öğrenciler ve engelliler yer aldı.  Görme engelli Selim ve Kerim Altınok kardeşler, Atatürk’ün sevdiği Kırmızı Gülün Alı Var,Çökertme ve Vardar Ovası  şarkıları seslendirdi. Törenlerle birlikte Atatürk’ün müze evi ziyaretçi akınına uğradı.
 
BAKIRKÖYLÜ ÇOCUKLAR SELANİK VE KAVALI’YI GEZDİLER
Bakırköy Belediyesi’nin, Bakırköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 73. yılında Selanik’te doğduğu evde anma programı kapsamında Bakırköylü çocuklar Atamızın Selanik’te doğduğu evin yanı sıra Selanik ve Kavala’da şehir turu da yaptılar. Tur kapsamında Bakırköylü çocuklar Selanik’te Beyaz Kule, Aya Dimitros Katedrali,Büyük İskender Heykeli,Selanik Kalesi, Selanik Meydanı, Kavala’da da Kavalalı Mehmet Ali Paşa Külliyesi, Kavala Kalesi gibi tarih ve turistik yerleri de ziyaret ettiler.
 
ÇOCUKLARIN DUYGULARI
Batuhan Berk Çetin(14): Büyük dedelerim 1924 yılında yapılan Lozan Mübadelesiyle Kavala’dan İstanbul’a göç ettirilmişler. Bu yüzden Bakırköy Belediyesi’nin düzenlediği bu geziye katılmanın benim açımdan çok ayrı bir önemi vardı. Çünkü dedemin dedesinin doğduğu toprakları yani aslında kendi memleketimi görme olanağım oldu. Yıllardır kendi arkadaşlarım arasında hep nerelisin dendiği zaman Atatürk’ün hemşehrisiyim demenin onurunu yaşarım. Bugün bu ziyaretle Türkiye Cumhuriyetini yoktan var eden ve her türlü saldırılara rağmen dimdik ayakta durmasını sağlayacak ilkelerini yerleştiren hemşehrim Mustafa Kemal Atatürk’ün Selanik’te doğduğu evi ziyaret ederek 73. ölüm yıldönümünde saygı duruşumuzu yapmanın da ayrı bir önemi oldu. Bu anlamlı günde burada bulunmamızı sağlayan Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen’e çok teşekkür ediyorum. Çünkü 75 yaşındaki dedemin görmediği memleketimizi ben gördüğüm için. Bir de 10 Kasım günü O’na ve ilkelerine bağlılığımız yeminini doğduğu evin bahçesinde oyun oynadığı nar ağacının altında söyleme fırsatı verdiği için.
 
 
Selin Dülger(13): Her şeyden önce burada bulunmak benim için gurur vericiydi. Bakırköy Belediyesine çok teşekkür ediyorum çok güzel bir organizasyonla bizleri ağırladılar. Ömrümün sonuna kadar Ateş Ünal Erzen Amcamızı ve Bakırköy Belediyesini bana yaşattığı bu güzel anılardan dolayı unutmayacağım.
 
Simru Rengin Yılmaz(13): Bu gezinin en güzel tarafı 10 Kasım’da Atamızın evinde olmaktı.Gerçekten gurur vericiydi.
 
Alp Öztürk(13): Belki ekonomik durumu olan herkesin Selanik’e gelme olanağı alabilir. Ama 10 Kasım’da Atatürk’ün doğduğu evin bahçesinde olmanın ve anma törenlerine katılmanın ayrı bir önemi ve sorumluluğu var. Her şey çok güzeldi. Belediyeden görevli amcalarımız ve rehberlerimiz bizimle çok ilgilendiler. Başta Belediye Başkanımız olmak üzere herkese çok minnettarım.
 
Baran Akın(13):Öncelikle Bakırköy Belediyesine çok teşekkür ederim bizleri o kadar öğrenci içinden seçip burada bulunmanın önemini yaşattıkları için. Güzel bir gezi oldu.Törende çok güzel gösteriler oldu. Kerim-Selim Ağabeylerimizi Atamızın balkonunda dinletme ayrıca çok keyifliydi. Ben geziden önce çok kuralları olan yanımızdaki arkadaşımla bile konuşamayacağım bir gezi bekliyordum. Ancak belediyedeki ağabeylerimiz ve rehber ağabeylerimiz o kadar çok sıcak kanlıydılar ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadık. Beraber şarkılar söyledik. Belki de kendi ailemle gelsem bu kadar keyifli olmazdı.
 
Su Doğan(13):İlk kez 10 Kasım törenlerinde bu kadar heyecanlandım. Atamızın çocukluluğunun geçtiği evde O’nun ölüm yıl dönümünde bulunmamın kattığı heyecan çok fazlaydı.
 
Hakan Köroğlu(17)(Yeşilköy İş Okulu): Atatürk’ün doğduğu evi görmek çok güzel.Ama O’nun ölümünün 73. yılında burada olmak daha da güzel. Hep resimlerinden gördüğümüz evinin bahçesinde O’nunla aynı havayı solumanın da ayrı bir önemi oldu. Bizlere güvenip burada olmamızı sağlayan öğretmenlerime,aileme ve Belediye Başkanımız Ateş Ünal Erzen’e çok teşekkür ederim.

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.