Tarih: 12.11.2011 20:16

Meydan,“Atatürk’e sahip çıkmak; bağımsızlığa sahip çıkmaktır”

Facebook Twitter Linked-in

Seminer öncesi İbrahim Çallı Sanat Galerisinde Ressam Rezzan Yıldız’ın Atatürk Portreleri resim sergisini, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Kaymakam İsmail Gündüz, Araştırmacı Yazar Sinan Meydan ve ADD Marmara Bölge Sorumlusu Prof. Dr. Mustafa Kemal Adalı ile birlikte açtı. Resim sergisinde Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’e sürpriz yapan Rezzan Yıldız, kendi elleri ile yaptığı Akgün’ün portre resmini hediye etti. Başkan Akgün kendisinin şimdiye kadar yapılan en güzel portresi olduğunu söyledi. Ressam Rezzan Yıldız’ın sergi açılışından sonra Kültür Merkezi girişinde Ekber Yeşilyurt, Tuğba Cilasun ve Yavuz Deniz’in Atatürk konulu resim sergisini açtı ve yapılan çalışmaların birbirinden güzel ve değerli olduğunu belirten Başkan Akgün, çalışmaları olan ressamlara gül takdim etti.
Atatürk konulu resim sergilerinin açılışından sonra konferansa geçildi. Konferansta konuşma yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün,” Bugün 20. asrın en büyük lideri ve dünya durdukça o büyük liderliğini devam ettirecek olan Dünya Lideri Gazi Mustafa Kemal’in ölümünün 73. yılındayız. Hepimiz çok iyi biliyoruz ki Mustafa Kemal Atatürk, yalnızca kendi ulusunun değil Emperyalizme karşı direnen tüm insanlarının sevgi ve saygısını kazanmış dünya lideridir. Bütün gücümüz ile onun değerlerini gençlere anlatmamız, eğitmemiz ve yönlendirmemiz lazım“dedi.
 Her 10 Kasımda saygı ve sevgi ile Atatürk’ü andığımızı söyleyen ADD Marmara Bölge Sorumlusu Prof. Dr. Mustafa Kemal Adalı yaptığı konuşmada; “
 
Çünkü onun bizim gibi özgür yaşamak isteyenlerin yol göstericisi olduğunu, yaşamını ulusumuzun özgürlüğü, ülkemizin bağımsızlığı için mücadeleye adadığını biliyoruz” şeklinde konuştu.
73. ölüm yıl dönümünde “ Atatürk ve Cumhuriyet Kazanımları' konulu bir konferans veren Araştırmacı -Yazar Sinan Meydan, öğrenci ve akademisyenlerin yoğun katılım gösterdiği  konferansta '10 Kasım matem tutma günü değil Atatürk’ü ve devrimlerini yaşatma günüdür. Atatürk’e sahip çıkmak; bağımsızlığa, özgürlüğe ve çağdaşlığa sahip çıkmaktır’’dedi.
Araştırmacı-Yazar Sinan Meydan, Mustafa Kemal’in Kurtuluş Savaşı ateşini Samsun’dan önce Adana’da yaktığını, bunun tarih sayfalarında yer almadığını öne sürerek, Atatürk’ün sadece bir asker bir devlet adamı olmadığını onun aynı zamanda entelektüel bir önder olduğunu vurgulayarak Atatürk’ün harp akademisi yıllarındaki okuduğu teorik kaynaklarla yapacağı devrimlerin kuramsal boyutlarını  ele aldığını dile getirdi.

Atatürk’ün Türk toplumunu 3 kez kurtardığını ifade eden Meydan, “Birincisi Çanakkale Savaşı, ikincisi Türk Kurtuluş Savaşı, üçüncüsü de getirdiği devrimlerdir’’ şeklinde konuştu.
Tüm dünya ülkelerinin örnek aldığı Dünya Lideri Gazi Mustafa Kemal’in yaptığı bu devrimlerle ilgili Cumhuriyet ilan edildikten sonra ülke kalkınmasındaki yükselişlerle ilgili rakamsal verileri tek tek açıklayarak bir çok örneği gözler önüne serdi.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —