Tarih: 18.11.2011 11:08

Van’a Can Katanlar Unutulmaz

Facebook Twitter Linked-in

23 Ekim’de Van’da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremin ardından, Japonya’dan “Association for Aid and Relief” (AAR) adlı yardım organizasyonuyla arama-kurtarma çalışmalarına katılmak için görevli olarak geldiği Erciş’te, 9 Kasımda meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremde maalesef hayatını kaybeden yardım gönüllüsü Doktor Atsushi Miyazaki’nin adı Bahçelievler’de geçtiğimiz yıl hizmete açılan Deprem Arama Kurtarma, Afet Sivil Savunma ve Trafik Eğitim Parkına verilecek.
Yumeka Ota, Miyuki Konnai ve Atsushi Miyazaki 9 Bin kilometre uzaktaki Japonya’dan gelerek ülkemizdeki acıları paylaşmakla kalmayıp, Van’ımızda can kurtarmaya çalışan Japonya’nın asil insanlarını Türk Halkı olarak asla unutmayacaklarını belirten Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu; “Dünya’ya insanlık dersi veren, yüreğimizi saygılarıyla ve sevgileriyle ısıtan, geleneklerimize bile hassasiyetle yaklaşarak, Van’da kurban keserek halkımıza sunan Dr. Atsushi Miyazaki ve ekibini, yalnız Bahçelievler halkı değil, Türk halkı sonsuza kadar Van’a can katanlar olarak asla unutmayacaktır. Bahçelievler’de Dr. Miyazaki Deprem Arama Kurtarma, Afet Sivil Savunma ve Trafik Eğitim Parkıyla Kalbimizde ve Ülkemizde yaşatılacaktır. Dili, dini, rengi, ırkı ne olursa olsun insan olmanın ve insanlığa hizmet edebilmenin heyecanıyla topraklarımıza, ülkemize gelerek, bizlere el veren, destek olan ve can veren Japon dostlarımızı saygıyla ve sevgiyle topraklarımızda ebediyete kadar yaşatacağız” dedi.
 
Öte yandan 23 Ekim’de Van’da yaşanan Deprem’le ilgili, Bahçelievler Belediyesi Arama Kurtarma ekibinin Erçiş’te Aydınlar Apartmanı enkazında çalışmaları sonucu, 102 saatlik mucize olarak binen İmdat Padak’ın kurtarılmasını başarmış ve ayrıca Bahçelievler Belediyesi bölgeye 4 tır’dan oluşan kışlık giysi ve malzeme göndermiştir. Japon Dr. Atsushi Miyazaki’nin ismi Deprem Arama Kurtarma, Afet Sivil Savunma ve Trafik Eğitim Parkı (Çobançeşme mh. Sanayi cad. Yakamoz sk. No:3)olarak 4,5 dönüm arazi üzerinde 1,5 milyon TL’ye inşa edilen ve İstanbul’umuzda tüm ilçelere örnek gösterilen parka verilmiştir.
 
Dostluğa, cefa’lara vefa’sızlık yapmadık, yapmayacağız. Türk-Japon dostluğunu sonsuzluğa kadar bu inançla yaşatacağız…
YAŞASIN Dr. MİYAZAKİ  İNSANLIĞI…



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —