Tarih: 01.01.0001 00:00 868

Okumuş, Rize Çayını Dünyaya Tanıttı

İngiltere’nin başkenti Londra’da düzenlenen ‘Dünya Turizm Fuarı’na (World Travel Market) katılan Rizeli turizmci Mehmet Okumuş, Rize turist çayını dünyaya tanıttı.

Okumuş, Rize Çayını Dünyaya Tanıttı
Fuarda dünyanın önde gelen ülkelerin turizm bakanlarıyla bir araya gelen Okumuş, Gürcistan, Meksika, Mısır, Rusya turizm bakanları ile Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü Genel Sekreteri Taleb Rifai’ye Rize turist çayı hediye etti.Dünyanın en büyük turizm fuarı, bu yıl Türk çayının ve Rize'nin dünya çapında  müthiş tanıtımına ev sahipliği yaptı. Fuarın ikinci günü düzenlenen ve dünyanın değişik ülkelerinden gelen 86 turizm bakanı ve özel sektörden çok sayıda turizm sektörünün üst kademe yöneticisinin katıldığı konferansın davetlileri arasında yer alan ‘Müthiş Türk’ lakablı Mehmet Okumuş, burada Doğu Karadeniz bölgesinin doğal güzelliklerini ve turizm potansiyelini anlattı.
 
RİZE VE DOĞU KARADENİZ’E YATIRIM ÇAĞRISINDA BULUNDU
 
Renkli ve karizmatik kişiliğinin yanı sıra güler yüzlülüğüyle konferansın ilgi odağı haline gelen Okumuş, konferansa katılan bakan ve diğer yetkililere memleketi Rize'ye yatırım yapmaları çağrısında bulundu.
Toplantı sonunda bir araya geldiği Gürcistan, Rusya, Mısır, Meksika turizm bakanları ve Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü Genel Sekreteri Taleb Rifai’ye Rize turist çayı hediye eden Okumuş, Türk Çayı'nın coğrafi yetiştirilme özelliklerinden dolayı dünyanın en doğal,en lezzetli çayı olduğunu söyledi.
 
Dünya Turizm Bakanlarına  dünyada üzerine kar yağan  tek çayın yalnızca Rize'de yetiştirildiğini de anlatan Okumuş, Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü (UN-WTO) Genel Sekreteri Taleb Rifai başta olmak üzere Hindistan, Meksika , Mısır, Rusya, Gürcistan, Norveç ve Güney Afrika ülkelerinin turizm bakanlarına birer Rize Turist Çayı hediye edip, bakanları Rize'ye davet etti.
 
Her yıl Kasım ayında düzenlenen fuara tüm dünyadan 100 bin dolayında üst düzey turizmci ve medya temsilcileri katılıyor.
 
VİZESİZ AVRUPA KAHEREKETİ’Nİ BAŞLATTI
 
Merkezi Londra’da bulunan  'Vizesiz Avupa Hareketi ' adlı sivil  toplum oluşumunun da   kurucu başkanı olan Mehmet Okumuş, Türk Vatandaşlarının AB ülkelerindeki yasal hakları ve Türkiye'nin tanıtımı ile ilgili lobi faaliyetleriyle tanınıyor. Kamuoyunda  Müthiş Türk lakabıyla da tanınan Okumuş,  geçtiğimiz yıl da İngiltere Parlamentosu’nda düzenlenen bir davette, dönemin İngiliz Başbakanı Gordon Brown ve Dışişleri Bakanı David Miliband'e Türk Çayı hediye ederek  gündem yaratmış ve Türk çayının Avrupa'daki tanıtımına büyük katkı sağlamıştı.
 

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.