BAĞCILAR 18.11.2011 12:31:00 490 0

602 Anne ve Anne Adayı Anaokulundan Mezun Oldu

Bağcılar Belediyesi'nin anne ve anne adaylarına yönelik AB destekli, 'Her Ev Bir Anaokulu' projesi sona erdi. AB'den sağlanan 88 bin 637 Avro'luk destekle 250 anne ve anne adayına okul öncesi eğitim verilmesi hedeflenen projeye yoğun ilgi yaşand

602 Anne ve Anne Adayı Anaokulundan Mezun Oldu
Bağcılar Belediyesi'nin AB hibe projeleri kapsamında aldığı ve bir yıldır uygulanan Her Ev Bir Anaokulu Projesi, bir yıl boyunca eğitime katılan kursiyerler için düzenlenen sertifika programı ile sona erdi. Bağcılar Belediyesi Halk Sarayı'nda düzenlenen sertifika programında, toplam 602 anne ve anne adayı sertifikalarını aldı. Yoğun katılımla gerçekleştirilen programda anneler sertifikalarını alırken, çocukları da uzman bakıcıların gözetiminde oyunlar oynadı.
Programda konuşan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, çocuk yetiştirilmesinde ailenin büyük önem taşıdığını vurguladı. Okul öncesi eğitimin önemine de vurgu yapan Çağırıcı, ' Özellikle geleceğimize sahip çıkacak, gelecek nesilleri şekillendirecek annelerin eğitimden geçmesi büyük önem taşıyor. Toplum temelli yapmış olduğumuz çalışmalara Mutlu Yuva Huzurlu Toplum Seminerlerimizle devam ediyorduk. Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi’mizi açarak bu yöndeki çalışmalarımızı kurumsallaştırmış olduk” dedi.
“Eşlerimiz için kurs istiyoruz”
İkiz çocuk sahibi olduğunu ve çocuklarının yetiştirilmesinde büyük zorluklar yaşadığını söyleyen Sevgi Devrim isimli kursiyer, 'Bağcılar Belediyesi'nin böyle bir kurs başlattığını duyunca hemen kaydoldum' dedi. Kendisinin ders aldığı saatlerde çocuklarının da anaokulunda eğitim aldığını ifade eden Devrim, 'Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum' dedi. Diğer bir kursiyer Ayşe Çimen Bozoklu ise kursun erkekler için de düzenlenmesini istedi.
COŞKUN: KLASİK EĞİTİMDEN, ÇAĞDAŞ EĞİTİME GEÇTİK
Kursiyerlerin yoğun ilgi gösterdiği eğitimleri veren Uzman Psikolog Semra Coşkun da kurs süresi boyunca verilen eğitimler hakkında bilgi verdi. Klasik eğitim anlayışı yerine çağday eğitim anlayışını uyguladıklarını ifade eden Coşkun, 'Eti senin, kemiği benim anlayışı yerine insan odaklı bir eğitimi benimsedik. Batı'da pek çok eğitim modeli denendi. Klasik eğitim modeli insanları mutlu etmedi. Çağdaş eğitim modeli ile eğitim hem okulda hem de evde, ailede veriliyor. Hem mutluluk hem de başarı esas alınıyor' dedi. Coşkun'u öğrencisi olan kursiyer anne ve anne adayları uzun süre alkışladı.
“Yoğun talep oldu”
Marmara Belediyeler Birliği, Hikmet Nazif Kurşunoğlu Anadolu Meslek ve Meslek Lisesi ve Bağcılar Anadolu Teknik, Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin de ortak olduğu projeye Yapak Vakfı da iştirakçi olarak katıldı. Bir yıldır devam eden projeye Avrupa Birliği de 88 bin 637 Avro destek verdi. 250 anne ve anne adayı hedeflenilerek başlayan projeye yoğun ilgi yaşandı. Yaklaşık bin anne ve anne adayının katıldığı kurslarda 602 kişi başarılı olarak sertifika almaya hak kazandı. MEB onaylı sertifika alan anne ve anne adayları okul öncesi eğitim kurumlarında çalışabilme imkanı da elde etmiş oldu.

Anahtar Kelimeler:

12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Bakan Güler'den Kazakistan'a Ziyaret

Törene Üst Düzey Katılım

Rektör Prof. Dr. Altun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Güzide Gençlik Merkezi'nde Yeni Dönem Başladı

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'da Mango Tadımı Etkinliği Düzenledi

Bağcılar’da Bağ Bozumu Zamanı

Saniye Caran’a iade-i ziyaret

Yeniden Refahlı Milletvekili Bekin'den 'ekümenik' Eleştiri!


Balıkçı Kenan’ın Öncülüğünde Deniz Canlıları Müzesi 52. Yılını Kutladı

Türkiye’nin Cilt Sağlığına Acil Doktor İhtiyacı Var

185 MİLYAR LİRA EKONOMİYE GERİ KAZANDIRILDI

İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlandı

Gençlere Eğitim Destek Paketi

Erdoğan'dan Küresel İnovasyon Göstergeleri Raporu'na Destek Mesajı

Emrah, özel uçakla dünya turuna çıkıyor!

9 Akademisyen, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Turizmin varış noktası: “Müze” 

İklim Değişikliği ve Enerji Yönetimi Hamlesi

Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Buldu

Bu Festivalde Herkes Aradığını Bulacak

Ahilik Haftası’nda Coşkulu Katılım: Başkan Çalık, Esnaflara Ödüllerini Takdim Etti

Küpeli'den Dağ'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Halkın Sesine Kulak Verdi! Şantiye Projesinden Geri Adım Attı

TYBB’den Vali Yunus Sezer’e Ziyaret

Gıda sektöründe 250’yi aşkın alıcı Bursalı firmalarla buluştu

Artar; Kalıcı ve Uzun Soluklu Projeler Yapacağız...

Ahilik Kültürüne Davet...

Kel Aliço Pehlivan Güreşleri Ağası Oğuz Erdinç oldu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.