Tarih: 01.01.0001 00:00 6552

Liberaller ve KCK

Türkiye’de KCK fiili ve reel bir örgütlenme değil midir? Karar mekanizmaları, emirleri, yaptırdığı eylemler “realite” değil midir?

Liberaller ve KCK

Liberaller diye standart bir ekip yoktur ama ‘liberal’ deyince akla gelen yazarlar arasında KCK konusunda ciddi görüş farkları var: Bazıları KCK’nın totaliter yapısını eleştiriyor, bazıları eleştirmiyor veya yeterince eleştirmiyor.Bu ikinci grupta ismimi vermeden ama cümlelerimden alıntılar yaparak beni eleştirenler de oldu.Efendim, ben “KCK’nın Stalinist ve totaliter” bir örgütlenme olduğunu yazıyorum ya, bunu yazmak “asıl mesele”nin ikinci planda kalmasına yol açarmış... Peki, “asıl mesele” devletin demokratikleşmesi ve Kürt meselesinde de evrensel hukuka uyum sağlaması ise, KCK’nın totaliter yapısını ortaya koymak ve eleştirmek de demokrat olmanın zaruri bir şartı değil midir?Efendim, KCK “Kuzay Irak’ı da içeren bir ütopya” imiş... Peki ama Türkiye’de KCK fiili ve reel bir örgütlenme değil midir? Karar mekanizmaları, emirleri, yaptırdığı eylemler “realite” değil midir? Köşe yazısının tamamını okumak için bu linki kullanabilirsinizTaha Akyol / Hürriyet

Kaynak : haber7.com


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.